CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Incepe razboiul: Basescu anunta sfirsitul coabitarii cu Ponta

0 comentarii / 1550 vizualizări / 3 octombrie 2013

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, azi, că va face o analiză cu privire la pactul de coabitare pe care îl are cu premierul Victor Ponta, punctând că înclină să-l denunţe.

„O să fac o analiză şi în după-amiaza aceasta mă voi pronunţa, categoric cel mai important punct – independenţa justiţiei – s-a prăbuşit ieri cu binecuvântarea premierului Ponta şi acest lucru mă face să mă îndrept către denunţarea pactului de coabitare şi informarea tuturor partenerilor în faţa cărora eu mi-am pus obrazul”, a spus Băsescu, la postul B1 Tv. Traian Băsescu a spus că pactul de coabitare a fost conceput de la prima instalare a Guvernului Ponta, în aprilie-mai 2012, însă Ponta nu a vrut să îl semneze. El a arătat că decizia privind semnarea acestui document a fost luată după alegerile din decembrie 2012, când premierul a fost de acord să îl semneze, catalogând acest lucru drept „o surpriză plăcută”.
„Mie mi s-a părut că este în interesul naţional ca om care a fost susţinut de partenerii noştri din UE şi de peste ocean, mi s-a părut că este un gest naţional să facem acest document. Să-l distribui tuturor şi să ştie că noua putere care s-a instalat nu este împotriva statului de drept şi că principalele linii sunt apărate de un angajament semnat de Victor Ponta. Iată că Victor Ponta se dovedeşte mincinos, până şi cu un document politic extrem de important care l-a făcut frecventabil în Europa”, a mai spus, conform Agerpres, Traian Băsescu. El a susţinut că cel mai probabil va denunţa pactul de coabitare.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998