CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Incredibil: ”Betivul” de la Beijing, mandatat ieri de Orban sa negocieze un mare acord cu China

5 comentarii / 2755 vizualizări / 22 mai 2020

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat ieri informația difuzată de Inpolitics pe baza dezvăluirilor jurnalistului Dan Tomozei într-un interviu pentru Ion Cristoiu, potrivit căreia ambasadorul României în China a produs un grav accident de circulație. Poziția MAE a venit exact în ziua în care diplomatul român Vasilică Constantinescu, despre care Tomozei afirmă că era beat la volan, a primit o foarte importantă sarcină de la Guvernul României.

MAE precizează, astfel, cu privire la informaţiile apărute în mass-media referitoare la implicarea ambasadorului României la Beijing într-un accident de circulaţie, fără victime, că situaţia semnalată face deja obiectul unor cercetări în curs şi că aspectele în cauză sunt tratate cu maximă seriozitate.
„În acest moment al cercetărilor, nu pot fi oferite informaţii suplimentare”, mai arată MAE, conform Agerpres.

De cîteva săptămîni, iată, MAE tace, anchetează și tot anchetează o situație care probabil a fost lămurită demult de poliția chineză.

Pînă se va lămuri situația și pentru partea română, aflăm că ambasadorul Vasilică Constantinescu a fost mandat cu puteri depline, în ședința de guvern de ieri, să negocieze și să semneze un acord între Ministerul Educației și Cercetării din România și Ministerul Educației din Republica Populară Chineză privind recunoașterea reciprocă a diplomelor și certificatelor din învățământul superior. Între altele, documentul va trebui să definească instituțiile de învățământ superior vizate de prevederile Acordului și să stabilească tipul de diplome care dau acces la toate ciclurile de studii universitare pe teritoriul statelor Părți. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Bețiv la bețiv nu scoate ochii!

  2. Si cand te gandesti ca in 1968 Corneliu Manescu ajungea presedintele Adunarii Generale a ONU de atunci, dupa ce prin debutul anilor ’50 reusea sa-i intre pe sub piele lui Mao, cand mergea in China cu un ansamblu de dansuri. Bine ca nu l-au trimis pe Silica Constantinescu ambasador in China anilor ’50. Il facea veioza Mao.

  3. Evolutia diplomatiei romanesti din anii 60-70-80 de la Corneliu Manescu,George Macovescu,Mircea Malita ,Stefan Andrei pana la golanii care ne reprezinta azi in lume ,exista exceptii insa foarte putine,arata cum nu se poate mai bine evolutia Romaniei ,de la o tara independenta si respectata la colonia de azi aflata in lumea a cincea.Atentie ,nu am vrut sa jignesc Ciadul,Nigerul,Mali sau Somalia.

  4. Printre putinele exceptii enumerate mai sus este Vasile Soare ,ambasadorul din Rusia,un om care se zbate si munceste din greu pentru o relatie normala cu aceasta tara.El a inteles cat pierde Romania datorita ostilitatii gratuite fata de Rusia ,bine intretinuta in media si clasa politica progresista care sugruma sufletul poporului roman.Noi suntem perdantii ,Rusia a fost si va ramane o putere globala indiferent de forta sa economica.M-am simtit dator sa evidentiez meritele acestui ambasador despre care media ticalosita nu spune o iota ,poate siingurul diplomat de valoare al acestei tari.Incepuse bine si Aurescu insa a pupat cizma „partenerilor” si s-a compromis.

  5. Si la Londra avem o mare valoare, zici ca e frate geaman cu Vasilica

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998