CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Incredibil: Ciolacu nu poate explica mecanismul declansarii anticipatelor

5 comentarii / 3045 vizualizări / 30 septembrie 2021

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține de două zile o teorie bizară, conform căreia România are nevoie de alegeri anticipate și de instalarea unui guvern de tehnocrați care să organizeze respectivele alegeri. Doar că nu poate prezenta public și modul în care acest lucru ar putea deveni realitate.

Ceea ce nu poate explica Ciolacu este imensa contradicție dintre declanșarea anticipatelor prin dizolvarea parlamentului după eșecul a două învestiri de guvern și instalarea unui guvern de tehnocrați, operațiune care ar bloca, de fapt, anticipatele.

Conform Constituției, anticipatele se pot declanșa prin dizolvarea parlamentului de către președinte după respingerea a cel puțin două guverne în parlament.

În acest caz, anticipatele urmează a fi organizate de guvernul demis, din postura de cabinet interimar.
Instalarea unui guvern de tehnocrați pentru organizarea anticipatelor constituie o gravă contradicție în termeni, pentru că declanșarea anticipatelor are o singură motivație, și anume exact incapacitatea învestirii unui cabinet de către parlament.

Întrebat frontal în această seară de ziarista Anca Alexandrescu, la Realitatea Plus, cum explică paradoxul, Ciolacu a fentat întrebarea, vorbind despre necesitatea alegerilor bla-bla-bla, refuzînd să ofere elemente concrete, în ciuda insistențelor moderatoarei.
”E un guvern asumat de tehnocrați pentru o perioadă limitată de timp. Poate fi dizolvat (parlamentul n.r.) după trei luni, patru luni” a spus Ciolacu, fără a putea explica și cum. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Tehnocrati alesi de seful lui?!
  … sau, sa intelegem ca motiunea e ca si moarta daca nu-i aleg “sefii lui” guvernul tehnocrat…

 2. Domnul Măricel este absolvent de Universitate Ecologică, absolvent al Colegiului de Apărare și SNSPA. Pregătit în (de) SISTEM pentru „binele” României. PSD (Parditul Sistemului De-votat) ar face bine sa se desființeze.

 3. Evident ca se urmareste solutia cu guvernul de ,,tehnocrati” pentru salvarea sistemului politic din Romania care lucreaza pentru el insusi, dar nu si pentru cetateni. Tehnocratii vor rezolva pandemia, cu tot ce trebuie, dupa care vor pleca acasa. Dupa care vor reveni Citu, Ciolacu, Orban si Ciolos, care-i vor transforma pe tehnocrati in tapi ispasitori, si vor incepe sa se faca ca lucreaza pentru cetateni. Dincolo de faptul ca prea ar fi cusuta cu ata alba, guvernul de tehnocrati in actuala conjunctura ar dovedi falimentul complet al politicii din Romania. Altfel, toata lumea stie ca Ciolacu e analfabet cand vine vorba de proceduri constitutionale. N-a fost in stare sa asigure cvorum la propria motiune de cenzura impotriva guvernului Orban din septembrie 2020, chiar inainte de alegerile locale.

  Niste tovarasi trimisi de unde trebuie vor rezolva toate problemele de care politicienii actuali se feresc ca necuratul de tamaie. In felul asta, sistemul politic din Romania

 4. Șeful de sala citește meniul învățat pe de rost! El habar nu are de nimic altceva în afara celor scrise pe hârtie!
  Ce te poți aștepta de la el?

 5. Avea cineva părerea ca Ciolac e un vârf în politica și un cunoscător al mecanismelor parlamentare? Rolul lui este să-l protejeze pe Werner de o ipotetică suspendare. Atât.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998