CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9560 RON UP | 1 USD = 4.6047 RON UP | 1 GBP = 5.7745 RON UP

Incredibil: Cum se chinuie politicienii sa treaca drept ofiteri acoperiti ai serviciilor

4 comentarii / 3464 vizualizări / 11 noiembrie 2020

Fostul șef operativ al SIE, generalul Silviu Predoiu, face o dezvăluire halucinantă despre politicienii români, afirmînd că aceștia se dau de ceasul morții să treacă drept ofițeri acoperiți ai serviciilor secrete.

Întrebat azi, într-un interviu pentru Puterea, cum se face că mulți lideri politici autohtoni sunt suspectați a fi agenți acoperiți, Predoiu relatează că a primit extrem de multe rugăminți din partea unora să se comporte într-un mod care să întărească respectivele suspiciuni:

”Personal eu nu dețin elemente de certitudine privind apartenența unor politicieni români la serviciile noastre de informații în calitate de cadre active. Un hint din interior: de obicei, lucrurile stau exact pe dos – cei despre care se spune, se aude sau se sugerează că ar fi ofițeri de informații, cu siguranță nu sunt. Pentru că ține de ABC-ul muncii, cel puțin în spionaj. A fi deconspirat ca spion este o chestiune de viață și de moarte, nimeni nu se joacă cu așa ceva. Iar dacă totuși cineva a fost deconspirat, atunci nu mai rămâne în sistem” spune generalul.

”Pe de altă parte, ceva adevăr există aici și am să vă împărtășesc o situație cu care m-am confruntat de prea multe ori pentru ca aceasta să nu definească un soi de mentalitate a unei părți a politicienilor noștri. Mă refer la interlocutori care, după ce au aruncat priviri în stânga și dreapta, m-au surprins cu solicitări de genul:

 

„Domnule general, va rog, dacă cineva vă întreabă dacă sunt ofițer in serviciul Dvs, să nu cumva să spuneți că nu sunt. Nu trebuie nici să spuneți că sunt, este suficient sa zâmbiți și să răspundeți că nu vreți să comentați”.

 

Va las pe Dvs să descifrați semnificația unor asemenea solicitări, căci repet, au fost multe.
Cât despre „acordul tacit”, ce ar trebui să facă „Serviciile” în astfel de situații, să publice periodic o listă cu cei care nu sunt „oamenii lor”?” mai spune fostul șef al spionajului românesc. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Poate ar fi fost corect să menționeze că este ilegal ca politrucii să fie ofițeri acoperiți?!?

    Deci, nu-i o chestiune de viață și de moarte, ci de un serviciu secret compus din infractori ordinari.

  2. Băi nea …ne lași cu poveștile? Adicătelea te întâlneai cu politicieni? De curiozitate …de la care partide?

  3. Predoiu e doar un securist jegos!Nici nu este relevant ca un politician sa fie ofiter acoperit, e suficient sa fie colaborator , ori agent de influenta!

  4. Poate ca ar fi trebuit sa spuna ca politicienii nu sunt mai buni decat serviciile secrete dintr-o tara. Altfel spus, pentru fiecare nulitate din politica o sa gasesti una si in institutiile de forta.

    Si ca la cate nulitati avem in politica, probabil ca la fel de multe sunt si prin institutiile de forta.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998