CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9675 RON DOWN | 1 USD = 4.6709 RON DOWN | 1 GBP = 5.7134 RON DOWN

Incredibil, dar adevarat: notele din facultate ale lui Oprea – tinute la secret

5 comentarii / 5102 vizualizări / 29 septembrie 2015

Senatorul Valer Marian a descoperit, în urma unor demersuri oficiale implicînd autoritatea demnității, că notele din facultate ale vicepremierului Gabriel Oprea, ca și alte informații de interes public, sunt ținute la secret de către mai-marii Universității București. Drept pentru care senatorul a decis să se adreseze direct ministrului Educației.

Într-o interpelare parlamentară către ministrul Sorin Cîmpeanu, senatorul semnalează că, la jumătatea lunii iunie, ”am înaintat o cerere decanului Facultății de Drept a Universității București, prin care am solicitat să mi se comunice în principal media generală cu care domnul Gabriel Oprea a absolvit această facultate, media obținută la susținerea tezei de doctorat și modul în care pot consulta și obține o copie de pe teza sa de doctorat. Referitor la primele două aspecte mi s-a răspuns că nu mi se pot comunica media generală de absolvire a facultății de către domnul Gabriel Oprea și media obținută de acesta la susținerea tezei de doctorat, întrucât acestea reprezintă informații cu caracter personal care nu pot fi aduse la cunoștință publică. Referitor la al treilea aspect mi s-a comunicat doar că pot consulta teza de doctorat susmenționată la Biblioteca Facultății de Drept a Universității București. Solicitând relații de la Biblioteca Facultății de Drept cu privire la modul în care pot obține o copie de pe teza de doctorat susmenționată, mi s-a răspuns că este necesară o aprobare în acest sens din partea directorului general al Bibliotecii Centrale Universitare București”.

O poziție similară a exprimat, ulterior, și rectorul universității, drept pentru care senatorul a decis să se adrese ministrului: ”Solicit să-mi comunicați dacă media generală cu care susnumitul a absolvit Facultatea de Drept și media obținută la susținerea tezei de doctorat constituie secret de stat sau secret de serviciu, în condițiile în care, pe de o parte, are calitatea de înalt demnitar, respectiv de persoană publică, iar, pe de altă parte, circulă informații că a absolvit facultatea respectivă cu o medie generală în jur de 6. De ce le este frică decanului Facultății de Drept, prof.univ.dr. Flavius Baias, și rectorului Universității București, prof. univ.dr. Mircea Dumitru să facă publice mediile solicitate?” mai cere senatorul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Nu vor sa dea informatiile fiindca sunt securisti, la fel ca Oprea!

  2. Dl.gl.dr.G.Oprea a terminat dreptul cu 9,98 si a primit la lucrarea de doctorat nota 10,00, dar, din exces de modestie, a decis sa sugereze celor responsabili cu pastrarea rezultatelor activitatii sale universitare, discretie totala! Ha!

  3. Fleacuri.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998