CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9771 RON DOWN | 1 USD = 4.6069 RON DOWN | 1 GBP = 5.8086 RON DOWN

Incredibil, dar real: Ce nu face ‘telectualul roman pentru un post caldut la ICR

3 comentarii / 3313 vizualizări / 13 iulie 2017

Aprilie 2017.
Un grup de intelectuali revoltați la extrem trimit o scrisoare președintelui Senatului, în care îi semnalează dezastrul iminent al Institutului Cultural Român, aflat în subordinea forului legislativ amintit.

ICR a ajuns la marginea prăpastiei, scriu intelectualii nervoși, și avertizează că noua conducere propusă de PSD, ALDE și UDMR va face praf și ce a mai rămas în picioare. E vorba de modista pesedistă Liliana Țuroiu, propusă președinte, plus Mirel Taloș (ALDE) și Krizbai Bela Dan (UDMR) vicepreședinți.

”Cele trei persoane care au primit recent votul consultativ al Comisiei de Cultură și de Politică Externă a României nu au cunoștințele de management cultural necesare pentru pozițiile respective, nu au prezentat public nicio viziune și nu au niciun plan strategic de dezvoltare instituțională pentru ICR. Mai mult decât atât, cu ocazia audierilor, candidații mai sus-menționați nu au fost în măsură să prezinte argumente concrete cu privire la planurile lor de redresare instituțională și creștere a activității ICR în concordonță cu nevoile sectorului cultural românesc și obiectivele politicii externe ale României.
Alegerea acestor persoane la conducerea ICR va aduce cu siguranță colapsul instituției și pierderea totală a credibilității acesteia pe plan național și internațional” se arată în scrisoarea publică.

Semnatarii, între care, la loc de cinste, figurează etnograful Doina Ișfănoni, sunt de părere că votul parlamentarilor ”trebuie să fie în primul rând în interesul culturii românești și nu un vot politic în interesul partidului pe care îl reprezintă”.

Senatul ignoră apelul disperat al oamenilor de cultură și votează politrucii.

Iulie 2017.
Doina Ișfănoni e desemnată de premierul pesedist Mihai Tudose ca membru în Consiliul de Conducere al ICR.
Unde va lucra, zîmbitoare – cot la cot cu Țuroiu, Paloș și Krizbai plus încă vreo șapte ”politruci”, pe care îi înfiera public acum cîteva săptămîni – la ”colapsul instituției și la pierderea totală a credibilității acestuia”.

Indignarea a dispărut ca prin farmec cînd a apărut funcția.

Vorba aia, ce nu face ‘telectualul român pentru un post călduț. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Numai sekuristi de sekuristi ! Dar , atentie, astia ii pupa in kur pe americani si pe nemti ! Kururile rusesti au fost uzate de parintii si de bunicii lor ! R-ati ai dracului !~

  2. sistemul PCR -pile, cunostinte, relatii- in avant catre prabusirea si dezastrul total al tarisoarei noastre!

  3. Cu Krizbai eram coleg la teologia unitariana! Nu prea vedeai pe el ca sa citeasca, mai mult interesa biznisul cu vechituri!
    Ca decorase Basescu?! Tatal lui Krizbai era capitan de nava! Posibil era sub aripa lui Basescu!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998