CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Incredibil: fondul de salarii al TVR – crestere spectaculoasa dupa sute de concedieri

0 comentarii / 1508 vizualizări / 19 noiembrie 2013

Informație explozivă intrată în aceste zile în posesia membrilor Consiliului de Administrație al TVR: deși anul acesta au avut loc cca.700 de concedieri din instituție, fondul de salarii a crescut la fel de spectaculos, ceea ce, în termeni economici, se traduce prin jaf la drumul lor.

Vestea s-a aflat după ce reprezentantul salariaților în CA, Valentin Nicolau, a solicitat și obținut, recent, o informare oficială privind contractele de drepturi de autor și contractele cu PFA încheiate de către SRTV.

Datele primite au relevat, spre stupoarea generală, o situație aiuritoare.
Mai precis, după ce au avut loc aproape 700 de disponibilizări începînd cu luna februarie, inclusiv ale unor nume sonore, a urmat o manevră-șoc: de la începutul anului până pe data de 07.11. 2013 s-au încheiat aproape 500 de contracte de drepturi de autor (la care se adaugă încă 1400 reprezentând drepturi conexe), plus 19 contracte încheiate cu persoane fizice autorizate, însumînd aproape 1,6 milioane lei.
Aceste angajări mascate, cum sunt considerate de unii membri ai CA, au dus la o creștere masivă cu peste un milion de euro a fondului de salarii al TVR, care trebuia să scadă, în realitate, zdravăn după concedieri.
În aceste condiții, Claudiu Săftoiu ar putea fi forțat să prezinte urgent CA, în perioada următoare, o analiză detaliată a misterioaselor contracte încheiate pe bandă rulantă după concedierile în masă, un scandal despre care gurile rele afirmă, în TVR, că ar putea fi cel mai mare de pînă acum, dat fiind că majoritatea respectivelor contracte sunt suspectate a fi, de fapt, recompense mascate pentru ”guriștii” puterii, vezi cazul deputatului PSD Mihai Sturzu. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998