CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Incredibil: guvernul lui Iohannis calca in picioare referendumul lui Iohannis

7 comentarii / 3093 vizualizări / 30 mai 2022

Guvernul instalat de Klaus Iohannis a adoptat, azi, un proiect de ordonanță de urgență pentru a alinia art. 155 alin. 1 din Codul Penal la decizia recentă a Curții Constituționale privind prescripția, astfel încât să se evite ca diverși inculpați să scape prin prescrierea faptelor.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a spus că este o intervenție punctuală care era necesară pentru a evita o discontinuitate legislativă care ar fi condus la compromiterea foarte multor dosare aflate pe rolul instanțelor.

În ziua de 26 mai 2019, reamintim, în urma unui referendum convocat de președintele Klaus Iohannis, 86% dintre participanți au răspuns favorabil la întrebarea:

”Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”.

O decizie a Curții Constituționale stipulează, de asemenea, că ulterior unui referendum național, – care, potrivit Constituției, este o formă de manifestare a suveranității poporului -, chiar dacă problematica supusă aprobării nu a fost încă transpusă în legislație, este interzis a se legifera împotriva respectivei problematici.

Guvernul Ciucă a încălcat azi suveranitatea poporului exprimată la referendumul lui Iohannis din 2019 și a modificat Codul Penal prin ordonanță de urgență. O decizie care, desigur, nu va scăpa nesancționată de către președintele Klaus Iohannis. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Ce ne-am fi asteptat la castravetele de Predoiu si la asa zisul profesoras de phisique ?

 2. & Dacă ăștia au stabilit „constituțional” că legea penală și contravențională mai favorabilă ar putea fi „legea de prescriere a faptelor penale și a contravențiilor”, chestiuni ce ar trimite în sectorul productiv pe mulți dintre, agenții constatatori, avocații, procurorii și judecătorii de contravențional și penal, pentru a nu se comite abuzuri și a se organiza ca grupuri ce comit abuzuri, ?

 3. Prescriptia trebuie eliminata din justitie ! Cine a gresit trebuie sa plateasca pina la moarte !
  Doar moartea poate scuti pe cineva de raspundere penala.

 4. @bali
  -tu esti fanul pedepsei capitale,
  adica cu moarte
  dar nu ai pus problema cum trebuie,
  PE DIRECT!

 5. Maxtor, pedeapsa capitală e una și imprescriptibilitatea unor infracțiuni e cu totul altceva. Că faptele penale ar trebui să fie imprescriptibile, cu asta sunt total de acord.

  • Toţi proştii, rataţi, retardaţii şi frustraţii patologic cred că ei trebuie să fie de acord sau nu.
   Iată: Herr Hazna e de acord cu ceva ce nu este nicăieri în lume în Justiţie. „OFFFFF, valoaaareaa meaaa!“ Manelistul stabileşte ce-i just şi ce nu! Hering Hazna fără treabă pe lume, stă şi o freacă fără satisfacţii în direct!

 6. @ Dacă deciziile din instanțe afectează canalele energetice ale celor implicați în procese, și din mediul lor, chestiuni de radiestezie, provocân boli sau dând energii benefice în funcție de deciziile instanțelor, mai mult sau mai puțin justificate de faptele celor judecați, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998