CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Incredibil – Igas confirma: ”Doi si un sfert”, mandatat sa negocieze creanta Rompetrol

0 comentarii / 1372 vizualizări / 16 iulie 2013

Senatorul PDL Traian Igaş, fost ministru de Interne, confirmă spectaculos incredibilele dezvăluiri în presă ale fostului șef al OPSPI, Gabriel Dumitraşcu, potrivit cărora, în vremea Guvernului Emil Boc, Ministerul de Interne a fost mandatat pentru purtarea negocierilor cu compania KazMunaiGaz, noul acţionar majoritar de la Rompetrol.

Într-un comunicat remis Agerpres, Igaș, fost ministru de Interne în acea perioadă, afirmă că MAI a fost desemnat de fosta guvernare să reprezinte România în negocierile cu Rompetrol, obiectivul fiind acela de a recupera în întregime creanţele pe care compania le avea către statul român şi acuză actualul Executiv că a preluat negocierile în defavoarea ţării, cu scopul de a rezolva un litigiu din 2003, din vremea unui fost Cabinet PSD.
„Subiectul negocierilor purtate de statul român cu Rompetrol generează o serie de scenarii, deşi nu este loc de scenarii, ci de fapte. Consider necesar să aduc o precizare şi anume faptul că Ministerul de Interne a fost mandatat de către Guvern să reprezinte România în negocierile cu Rompetrol. Obiectivul României, aşa cum a fost stabilit în memorandumul aprobat de Guvern, a fost încasarea în întregime a creanţelor Rompetrol. Aşadar, negocierile s-au purtat pentru îndeplinirea acestui obiectiv”, susţine Igaș.

Şeful OPSPI, Gabriel Dumitraşcu, a declarat ieri, într-un interviu acordat gandul.info că ”Negocierile începuseră de pe vremea Guvernului Boc. Numai că în vremea Guvernului Boc pentru purtarea negocierilor a fost mandatat Ministerul de Interne. Nu mă întrebaţi de ce şi care-i logica. Aşa a fost aprobat un memorandum în Guvern, iar negocierile au fost purtate direct de DGIPI din cadrul Ministerului de Interne”,
Dezvăluirea sa este explozivă, pentru că relevă rolul de negociator economic acordat de guvern unui serviciu secret a cărui sarcină este, declarativ, de a desfăşura activităţi de informaţii, contrainformaţii şi securitate în vederea asigurării ordinii publice, prevenirii şi combaterii ameninţărilor la adresa securităţii naţionale privind misiunile, personalul, patrimoniul şi informaţiile clasificate din cadrul MAI.
Nici măcar comparațiile cu implicarea în activități economice a Securității ceaușiste nu stau în picioare, dat fiind că aceasta înființa, măcar de ochii lumii, reprezentanțe comerciale în care ofițerii săi activau ca acoperiți, în timp ce guvernul Boc a instituționalizat, pur și simplu, implicarea ”Doi și un sfert” în tranzacții economice. Un serviciu extrem de ”competent”, de altfel, dacă e să dăm crezare unor dezvăluiri mai vechi ale fostului purtător de cuvînt al SRI, Nicolae Ulieru, potrivit cărora ”Doi și un sfert” a coborît atît de mult nivelul profesionalismului, încît a ajuns să facă agenți secreți din foști agenți de circulație. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998