CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Incredibil: Politia si Jandameria, bagate in regim de alarma ca sa nu vina la miting

0 comentarii / 2300 vizualizări / 26 octombrie 2010

Poliția, Jandarmeria și serviciile secrete se află, potrivit unor surse politice, de ieri, în ceea ce s-ar numi echivalentul stării de alarmă, pentru ca angajații acestora să fie împiedicați să participe la mișcările de protest de mîine.

Informația a fost confirmată, în cazul Poliției și Jandarmeriei, pentru Inpolitics, de către Vasile Lincu, liderul sidicatului Sed Lex, acesta spunînd că s-au luat măsuri speciale, echivalentul alarmelor de altădată, pentru ca polițiștii și jandarmii să nu poată veni la București. El spune că angajații celor două instituții au fost convocați inclusiv din concedii, pentru diverse operațiuni menite, teoretic, să ducă la intensificarea luptei contra criminalității, pentru o perioadă de cîteva zile, pînă pe 31 octombrie, ca să nu pară suspect dacă ar fi avut punctul final a doua zi după mitingul din 27 octombrie.

”Am avut aseară o întrevedere cu șeful Poliției Capitalei, spune Lincu, în care ne-am manifestat nemulțumirea față de aceste măsuri arbitrare ale conducerii MAI și am atras atenția că, pe fondul nemulțumirilor care stau să răbufnească în rîndul angajaților, ar putea apărea proteste spontane, în afara cadrului legal, ale căror consecințe pot fi imprevizibile”. Lincu mai spune că la mitingul de mîine, în ciuda măsurilor din MAI, vor participa, totuși, polițiști și jandarmi din mai multe județe din țară, dar într-un număr mult redus față de cel preconizat înaintea consemnării lor la locurile de muncă. Reamintim că, duminică seara, după ședința conducerii PDL, Elena Udrea a anunțat că se analizează o serie de modalități prin care să fie împiedicate protestele anunțate pentru mîine. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998