CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Incredibil: Primar PNL – elogiu public la adresa nazistului Rommel

0 comentarii / 2560 vizualizări / 29 mai 2024

Un scandal politic a izbucnit în Caraș Severin, acolo unde organizaţia judeţeană a PSD condamnă în termeni duri declaraţiile primarului Reşiţei, PNL-istul Ioan Popa, care a spus într-o întâlnire electorală la Băile Herculane că „Vom trece peste ei (peste PSD n.r.), vom trece peste ei exact cum au trecut panzerele lui Rommel în Africa de Nord. Aşa vom trece peste ei… ca panzerele” scrie publicația expressdebanat.ro.

”Două lucruri şochează: aplauzele din sală la acest îndemn şi faptul că declaraţiile de apologie ale nazismului au fost făcute de faţă cu preşedintele Senatului, generalul Nicolae Ciucă, şi fostul ministrul de Interne Lucian Bode. Idolul primarului Ioan Popa, Erwin Rommel, a fost feldmareşal al Wehrmacht-ului celui de-Al Treilea Reich. Sunt nenumărate dovezi ale comiterii de crime de război din partea armatei Germaniei naziste în Nordul Africii în timpul în care aceasta a fost condusă de Erwin Rommel.
PNL are obligaţia de a se delimita de aceste declaraţii scelerate ale lui Ioan Popa făcute într-un context electoral. Mai ales în condiţiile asumării valorilor democraţiilor occidentale prin care ideologiile totalitare sunt respinse. Chiar presupunând că primarul în exerciţiu al Reşiţei nu cunoaşte prea multă istorie şi nu ştie să deosebească binele de rău, astfel de afirmaţii venite din partea unui lider politic au darul de a genera confuzie. În plus, dincolo de mesajul pro-nazist, trebuie remarcată violenţa de discurs şi încurajarea violenţei fizice faţă de membrii PSD de care dau dovadă liderii PNL din Caraş – Severin, se mai arată în articol.

Replica primarului: Rommel a fost unul dintre cei mai distinși și remarcabili feldmareșali ai Wehrmacht-ului

Bomba e alta: la scurtă vreme după comunicatul PSD, primarul liberal a dat o replică năucitoare, care efectiv l-ar putea băga în penal:

”Referitor la mizeria de comunicat marca PSD Caraș-Severin, prin care declarațiile mele de la o întâlnire electorală susținută ieri, la Herculane, sunt catalogate ca pronaziste, îi rog pe luminații PSD-iști să consulte wikipedia și pot afla următoarele:
Erwin Johannes Eugen Rommel a fost unul dintre cei mai distinși și remarcabili feldmareșali ai Germaniei, ai Wehrmacht-ului și al celui de-al Doilea Război Mondial, fiind totodată unul dintre cei mai mari comandanți militari germani.
Feldmareșalul Rommel este adesea amintit nu numai pentru remarcabilele sale realizări militare, dar și pentru cavalerismul și respectul arătat adversarilor săi. Este cunoscut ca unul din membrii marcanți ai Wehrmacht-ului care s-a opus ordinelor directe, atunci când acestea încălcau codul onoarei militare și al onoarei umane.
Rommel a fost considerat de unii, fără dovezi clare, ca făcând posibil parte din grupul de conspiratori care a intenționat să-l asasineze pe Hitler în încercarea de insurecție antinazistă sub numele de cod „operațiunea Valkiria”.
Declarațiile mele de ieri se referă doar la un briliant strateg militar, recunoscut pentru onoarea de care dădea dovadă în luptă, exact așa cum facem noi, în lupta pe care PSD-iștii o duc într-un mod MIZERABIL. În cariera mea politică am taxat toate declarațiile xenofobe și mă delimitez clar de astfel de orientări doctrinare.” a scris Ioan Popa pe Facebook. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998