CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Incredibil: PSD – singurul partid care critica reuniunea extremistilor europeni in Romania

2 comentarii / 3188 vizualizări / 17 aprilie 2016

Lumea politică s-a întors complet cu fundul în sus: ultimul mare partid istoric, democratul PNL, defilează cu un neo-legionar în alegerile pe Capitală, în timp ce ”cripto-comunistul” PSD apără deschis valorile europene amenințate de recrudescența extremismului, după cum arată și reuniunea de ieri, de la Sinaia, a liderilor formațiunilor de extremă din Europa.

Un nou partid anti occidental și extremist va fi lansat în România, sub oblăduirea extremiștilor europeni conduși de celebra Marine Le Pen, relatează siteul BN24. Partidul se va numi Forța Națională și a fost lansat la apă ieri, la Sinaia, în prezența liderilor europeni ai partidelor naționaliste. Marine Le Pen, invitata de onoare și lider al mișcării extremiste, anti americane și anti UE, a ținut un discurs în care a cerut românilor să se alăture curentului care cere desființarea Uniunii Europene.
”Acesta este motivul prezenței mele aici: pentru a susține coaliția patriotică care se reunește în jurul proiectului din Parlamentul European și din România a lui Laurențiu Rebega, al cărui curaj țin să îl salut. Îi chem solemn pe toți românii să se unească în jurul forței naționale!”, a spus Le Pen.

Cu adevărat halucinant e faptul că, după reuniunea de ieri, singurul partid autohton care a reacționat tăios e PSD, care, prin liderul eurodeputaților din PE, Viorica Dăncilă, consideră că autoritățile de la București trebuie să dea un semnal clar că România nu este o țară care să tolereze discursul și mișcările extremiste și antieuropene.

”Evenimentul organizat la Sinaia de către MENL nu poate fi acceptat nici de către autorități, nici de către partidele democratice din România. România nu poate permite exprimarea cu nonșalanță a discursurilor extremiste și antieuropene pe teritoriul său. Organizarea evenimentul de la Sinaia ar fi trebuit să genereze o reacție clară de dezaprobare din partea autorităților responsabile. România nu este și nu poate fi un teren de manifestare a discursului extremist, iar liderii și promotorii acestui tip de discurs trebuie să știe că nu sunt bine veniți aici”, a afirmat Viorica Dăncilă, potrivit unui comunicat remis Agerpres. Reacții similare avuseseră încă de vineri și europarlamentarii PSD Ioan Mircea Pașcu și Victor Boștinaru.

De altfel, pentru PNL, spre exemplu, ar fi și dificil să reacționeze, atît timp cît a fost chiar reprezentat indirect la Sinaia de către lideri ai Grupului pentru România, asociația lui Marian Munteanu, candidatul PNL la Primăria Capitalei, între aceștia numărîndu-se de actorul Florin Zamfirescu și Stegarul Dac. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. bai, minicinosule, busoi a rectionat inaintea psd! de 2 ori, inainte si in timpul reniunii. iar in gpr munteanu nu mai e membru. stegarul dac a fost. deci ciuvica si psd sunt vinovati prin asociere? nu ma asteptam la altceva de la ziaristul penbil bti

  2. in articol e vorba de reactii DUPA eveniment

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998