CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Incredibila poveste a pistolului care a bagat Parlamentul in sperieti

0 comentarii / 1445 vizualizări / 22 iunie 2011

Constantin Duţu, membru al CNA, a îngrozit azi parlamentarii după ce a scos un pistol pe masă, la şedinţa comisiilor reunite de cultură. „Ăsta nu e un pistol adevărat, e un pistol de jucărie”, a spus Duţu, care a mai menționat că l-a adus „ca să îl vadă domnul Sergiu Nicolaescu”.

În fața colegilor înspăimîntați, el a declarat că pentru pistolul respectiv era să fie condamnat în urmă cu 25 de ani, când a fost anchetat de Securitate pentru deţinere de arme. Ce-i drept, povestea pistolului buclucaș este demnă de interes și o să o relatăm în rîndurile care urmează, așa cum a fost povestită reputatei jurnaliste Nicoleta Vera, de către Duțu însuși, cu mulți ani în urmă, pentru un ziar central, într-o încercare de a explica de ce a ajuns după gratii în regimul comunist.

„Cu închisoarea, ca să zic așa, am făcut cunoștință pe vremea lui Ceaușescu, atunci cînd am fost judecat în urma unor făcături de-ale Securității” a povestit Duțu, pe atunci deputat din partea PRM.

”Mă aflam în străinătate și întîmplător am descoperit că Academia Simpa, care o premia pe Elena Ceaușescu, nu exista. M-am întors în țară și, prima oară în viață cînd am fost tîmpit, m-am dus la ea și i-am zis: „«Tovarășa, Academia Simpa nu există!», «Ba există!», mi-a replicat ea. «Ba nu există că uite, am fost, m-am interesat…». Dar ea a strigat: «Cacu-m-aș în gura ta! Cum îți permiți?!». Din acel moment au început problemele(…) În dosarul de la Securitate scrie că m-au percheziționat și soția mea a fost atunci bruscată și mi-au găsit în boxă două pistoale capsiere cu capse cu tot. Erau de recuzită, dar ei m-au săltat imediat. Căutau motiv, de fapt. Eu în viața mea nu am ținut un pistol în mînă”.

„Erau de jucărie, dar n-au vrut să înțeleagă” a mai dezvăluit Duțu. ”M-au obligat atunci să semnez o declarație că Academia Simpa există și am semnat imediat. A urmat procesul și s-a încercat condamnarea mea. Dar completul de judecată a fost corect. Uite rezoluția: și îi recunosc faptul că erau de jucărie pistoalele alea. Președinta completului a fost Gabriela Gaspar, care este soția actualului ministru pentru relația cu Parlamentul, Acsinte Gaspar, căruia vreau încă o dată să-i mulțumesc”. Cum ați ghicit deja, unul dintre cele două pistoale găsite de Securitate atunci și returnate posesorului, este cel care a panicat, azi, parlamentul.(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998