Infantilii
1 comentariu / 2553 vizualizări / 5 octombrie 2014
Din nou, Washingtonul ne-a transmis un semnal. Nu numai noua. El este pe adresa a cel putin doua state central si est-europene. Statele Unite condamna, printr-una dintre cele mai autorizate voci ale Departamentului de Stat, apartinand doamnei Victoria Nuland, abandonarea liberalismului ca politica de stat, precum si protectia profund imorala si periculoasa a unor parlamentari, despre care justitia afirma ca sunt suspecti de savarsirea unor infractiuni grave. In fine, sunt aratate cu degetul derapajele privind excesul de ordonante. Practic, scoaterea din circuit a Parlamentului. Si, imediat dupa semnalul de la Washington, la Bucuresti a inceput incaierarea. Situatie in care multi, prea multi, au dat dovada de infantilism.
Orice om cu scaun la cap poate presupune, cu sanse extrem de mari de a avea dreptate, la cine s-a referit inaltul demnitar de la Washington. Pornind de la un rationament simplu. Inca cea mai mare putere a lumii, Statele Unite isi asuma in continuare rolul de jandarm. De factor de echilibru. Intr-o situatie geopolitica despul de complicata. Incet, dar sigur si totusi din ce in ce mai repede se profileaza un nou pol de putere. In jurul Beijingului. Nu peste mult timp, planeta va fi din nou bipolara. Pana atunci, in falia creata, Moscova incearca sa se miste. Sa-si consolideze si sa-si largeasca sfera de putere si de interese. Pentru ca, la momentul potrivit, sa poata juca un rol cat mai important. Dar agresivitatea ei trebuie tinuta in frau. Cine ar putea-o face mai bine decat cea mai mare putere tehnologica si militara? Ceea ce inseamna, implicit, ca Statele Unite se opun oricarei tendinte de expansiune spre Vest a Moscovei, utilizand instrumentul NATO.
Din pacate este o realitate. Factura NATO este platita, in cea mai mare parte, de catre Statele Unite. Tarile din Uniunea Europeana, inclusiv statele nou venite, refuza sa aloce, in ciuda angajamentelor luate, 2% din Produsul Intern Brut inzestrarii fortelor lor armate. Care este consecinta? Cea mai importanta este faptul ca Uniunea Europeana este vulnerabila in fata unei eventuale expansiuni rusesti. Ceea ce obliga Statele Unite, intr-o perioada grea, in care au acumulat datorii uriase, la noi eforturi si sacrificii financiare.
Dar marea si adevarata provocare pentru Statele Unite nici macar nu consta in disponibilitatea europenilor de a investi in inarmare. Ci in fragilitatea noilor democratii din Europa Centrala si de Est. In labilitatea structurilor statale. In punerea intre paranteze a statului de drept si justitiei. De ce? Dintr-un motiv foarte simplu. Injustitia si inconsistenta statului de drept creeaza instabilitate, blocheaza dezvoltarea unor intregi regiuni care fac parte din UE si din NATO, inhiba investitorii si creeaza cele mai bune conditii penetrarii de catre capitalul Federatiei Ruse si de catre serviciile secrete ale Moscovei. De aici, insistenta Departamentului de Stat in directia evitarii unor grave derapaje democratice. Si ne intoarcem la Victoria Nuland. In mod cert, s-a referit la Ungaria. Pentru ca numai Viktor Orban al Ungariei a anuntat, cu subiect si predicat, ca Budapesta va administra tara, renuntand la valorile liberalismului. Si, tot in mod cert, s-a referit la Romania. Pentru ca numai in Romania un numar semnificativ de mare de ministri si fosti ministri, unii dintre ei parlamentari, sunt implicati intr-o mega escrocherie, descoperita si documentata de Washington, numita Microsoft-EADS. Si tot numai in Romania majoritatea parlamentara, respectiv PSD, utilizand si autoritatea conferita de statutul de partid aflat la guvernare, a decretat un fel de greva generala in Parlament, sub pretextul campaniei electorale si, implicit, a blocat posibilitatea procurorilor de a-i investiga pe ministrii despre care exista indicii rezonabile ca sunt in epicentrul mega fraudei.
In aceste conditii, desele interventii, uneori aproape isterice, ale unor lideri PSD, care incearca sa acrediteze ideea ca nu despre Romania ar fi vorba, sunt pur si simplu expresii ale infantilismului politic. Sa facem un rationament prin reducere la absurd. Sa admitem ca doamna Victoria Nuland a batut campii. Ca s-ar fi referit la alte state din Europa Centrala si de Est si ca nu ar fi avut sub nicio forma in vedere Romania. Daca asa ar sta lucrurile, s-ar schimba insa fondul problemei? Este sau nu este adevarat ca mai multi fosti ministri, in majoritate apartinand PSD, nu pot fi anchetati pentru ca Pralamentul si-a luat tocmai acum vacanta? Este sau nu este adevarat ca puterea legislativa, in Romania, este ingenuncheata sistematic de puterea executiva prin intermediul ordonantelor de urgenta? Este sau nu este adevarat ca in Romania se exercita presiuni inimaginabile impotriva presei? (Sorin Rosca Stanescu)
Sursa: CorectNews
Domnul SRS plange de mila SUA!Ca vine Rusia peste o Europa fara vlaga!Domnul SRS se face ca nu stie ca SUA sta in Europa de prin 1945!Si sa nu-si inchipuie cineva ca stau asa,pe gratis,de dragul europenilor ,de dragul democratiei si asa mai departe!Domnule SRS,totul este interes!Iar domna in cauza habar nu are de politica ca si alte doamne si alti domni din varful politicii SUA!Dovada?Dezastrul creat in nordul Africii,in Irak,in Afganistan,etc,etc!