CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Informatiile Inpolitics, confirmate: Geoana acuzat de PSD ca vrea sa rupa partidul

0 comentarii / 1914 vizualizări / 9 martie 2011

Fostul lider al PSD, Mircea Geoană, este la un pas de excludere după ce s-a aflat că lucrează de zor la crearea unui nou partid, după cum v-a informat Inpolitics într-un material difuzat pe 17 februarie.

Relatam atunci, citînd surse apropiate șefului Senatului, că acesta preconizează dislocarea unui număr de parlamentari ai partidului, nemulțumiți de relația cu noua conducere, pentru a înființa un nou partid de stînga. O strategie încurajată și de posibilitatea coborîrii pragului electoral la doar 3%. La jumătatea lunii trecute, el dădea și un fel de mesaj criptat fanilor săi, printr-un interviu la RFI, unde declara:”Din punctul meu de vedere, ca om care a condus acest partid, care a adunat mai mult de cinci milioane de voturi în România şi la o vârstă care e matură pentru viaţa politică românească, am toată încrederea că viitorul va suna bine pentru mine şi pentru cei care cred în mine”.

Conform informațiilor difuzate azi de agențiile de presă, cam la o săptămînă după dezvăluirile Inpolitics, Geoană a avut o întîlnire cu un grup de fideli la hotelul Ramada, la care s-a discutat atît varianta unui nou partid, cît și a unei platforme în interiorul PSD, care să se opună actualei conduceri. În ședința BPN de astăzi, la care s-a discutat cazul Geoană, Adrian Năstase ar fi arătat şi cîteva formulare distribuite la Ramada, unul din punctele din formulare referindu-se la identificarea tuturor membrilor PSD nemulţumiţi faţă de actuala conducere, inclusiv a celor care au plecat în ultima vreme din partid. În lumina acestor informații, conducerea PSD a decis să îi ceară lui Geoană explicații, săptămîna viitoare, cînd ar urma să se decidă și dacă el va fi eliminat din partid sau nu. Deocamdată, BPN a decis suspendarea pe termen nemilitat a senatorului Ion Toma, unul dintre ”complotiști”. Motivul pentru care liderii PSD se tem, însă, de ideea excluderii lui Geoană din partid este acela că actuala putere l-ar putea ajuta să-și păstreze fotoliul de președinte al Senatului, ceea ce i-ar pune pe social-democrați într-o postură cel puțin ridicolă. (Bogdan Tiberiu Iacob)

UPDATE Geoană confirmă că mai mulți pesediști i-au cerut să facă alt partid

Invitat în această seară la Antena 3, Geoană a dezmințit că ar vrea să facă alt partid, dar a susținut, totuși, că există în PSD și în afara sa un grup de oameni care i-au cerut acest lucru: ”Ca să spun adevărul-adevărat, mă sună foarte mulți colegi din partid – ca și oameni din afara partidului- care îmi spun ”Dl.Geoană, haideți să încercăm să facem și altceva, pentru că lucrurile nu merg bine”. Fiecăruia îi spun: ”Casa noastră este PSD și avem obligația să ținem acest partid” a punctat fostul lider.
El nu a negat întîlnirea de la hotel Ramada, precizînd, însă că ”eu am sute de asemenea întîlniri, mă văd cu colegii mei, vorbesc cu ei la telefon, îi chem la mine la birou, ne întîlnim și acasă, și în oraș ca să discutăm politică și care este calea de urmat”. Geoană a criticat, în context, sancțiunile la adresa unor membri ai PSD, precum senatorul Ion Toma, avertizînd că, în acest ritm, se va ajunge ca partidul să nu mai aibă combatanți pentru războiul cu PDL și Băsescu.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998