CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Inpolitics a avut dreptate: cum s-a ales praful de relatia Patriciu-Tariceanu

0 comentarii / 1774 vizualizări / 7 octombrie 2010

Anul trecut, în decembrie, Inpolitics dezvăluia, în premieră, ceea ce noi am numit culisele ruperii unei relații strînse, între magnatul Dinu Patriciu și Călin Popescu Tăriceanu, evenimentul avînd loc în Caraibe, la una dintre proprietățile miliardarului. Confirmarea a venit, spectaculos, abia aseară.

Pînă în acel moment, presa relatase că la discuțiile din Caraibe, în prima parte a anului trecut, Patriciu i-ar fi cerut lui Tăriceanu să candideze la șefia statului, acesta ar fi refuzat, iar de aici între cei doi a apărut o prăpastie. Informațiile Inpolitics erau radical diferite, însă. Reproducem, în parte, articolul apărut pe 16 decembrie 2009:

”Relația extrem de strînsă pe care Dinu Patriciu a avut-o cu fostul premier Tăriceanu a început să se răcească în 2008, iar punctul de ruptură a avut loc în debutul acestui an, în insula Saint Martin.
S-a spus, după ce presa a aflat că Tăriceanu și soția au mers să se relaxeze pe proprietatea lui Dinu Patriciu, din Caraibe, în Saint Martin, că acela ar fi fost locul unde afaceristul i-a propus lui Tăriceanu să candideze la șefia statului, iar acesta ar fi refuzat, motiv pentru care s-a optat pentru soluția Antonescu. Lucrurile nu au stat, însă, nici pe departe așa, din datele noastre, ba chiar pe dos. Mai precis, încă din prima zi a șederii lui Tăriceanu acolo, mogulul i-a spus verde în față că a luat decizia să sprijine candidatura lui Antonescu la congresul PNL care urma să aibă loc în primăvară, precum și pentru prezidențialele din toamnă. Luat complet pe nepregătite, Tăriceanu a făcut un șoc, dîndu-i și lacrimile, și a mai avut puterea să îngaime: ”Și eu ce am să fac?”. Întrebare la care miliardarul avea răspunsul deja pregătit: ”Tu vei reintra, dacă dorești, în afaceri și vei fi șeful fondului meu de investiții (probabil Fabian n.n.), cu un salariu de 20-30.000 de euro lunar, și alte avantaje”. Tăriceanu a refuzat oferta, a revenit în țară, negru de supărare și așa s-a încheiat o relație strînsă, de ani de zile”.

Iată că aseară, după aproape un an de zile, a venit confirmarea oficială a informațiilor noastre: fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, invitat la emisiunea “2+1″, difuzată la postul B1 TV, a recunoscut că omul de afaceri Dinu Patriciu, colegul său de partid, l-a sfătuit în martie 2009, înainte de congresul extraordinar al PNL, să nu candideze la șefia partidului. “Da. Mi-a dat sfatul. Recunosc. Dar nu sunt obligat să ţin cont de sfaturile pe care le primesc. Nu ştiu dacă astăzi mi-ar mai da acelaşi sfat”, a spus Tăriceanu. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998