CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Inpolitics a avut ”mina” buna: statutul PSD nu se mai modifica

0 comentarii / 1440 vizualizări / 19 februarie 2010

La o zi după ce Inpolitics a dezvăluit că modificarea statului PSD la congres și votul după noul statut ar putea atrage desființarea partidului, liderii acestuia au decis, azi, să meargă, sîmbătă, pe vechiul document.

Majoritatea membrilor Biroului Permanent al PSD au căzut de acord, azi, potrivit Mediafax, să meargă în CExN după-amiază cu varianta ca Statutul PSD să nu sufere modificări majore la Congresul de sâmbătă. Surse participante la întâlnirea pe care majoritatea membrilor BPN au avut-o azi dimineaţă la cabinetul lui Mircea Geoană de la Senat au declarat că varianta ca Statutul să nu sufere modificări majore a fost acceptată de toţi cei prezenţi, cu o excepţie.
Propunerea ca alegerile pentru funcţiile de conducere centrale să se facă pe baza actualelor prevederi din Statut a fost respinsă, potrivit surselor menţionate, doar de vicepreşedintele Constantin Niţă. Aceleaşi surse au relatat că, în aceste condiţii, este foarte probabil ca în Comitetul Executiv Naţional de după-amiază să se decidă să nu se mai propună Congresului modificarea Statutului pentru candidaturile pe liste şi nici pentru înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte.
Astfel, în urma acordului la care au ajuns membrii BPN, şi care este de aşteptat să se reînnoiască în CExN, alegerile de la Congresul de sâmbătă se vor face pe baza actualului Statut.

Reamintim că Inpolitics a atras, ieri, atenția, că schimbarea noului statut, la congres, trebuie aprobată întîi de tribunal, astfel că alegerile nu pot avea loc decît după statutul actual, conform legii 14/2003, a partidelor politice. O modificare a statului, urmată de respingerea sa de către tribunal, ar avea consecințe dramatice, potrivit legii în cauză, respectiv desființarea PSD, ca partid. (B.T.Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998