CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Inpolitics – Victor Ponta 1-0

0 comentarii / 3202 vizualizări / 9 mai 2010

Pe 25 august, anul trecut, Inpolitics a difuzat o informație explozivă, legată de iminenta debarcare din guvern a pesediștilor, în toamna care urma, și care a fost etichetată ulterior de Victor Ponta drept o intoxicare ordinară. Iată că după multe luni, Ponta declară senin, într-un interviu, că lucrurile erau programate exact cum a relatat Inpolitics la acea vreme, sugerînd inclusiv că el era la curent cu manevra.

Inpolitics relata, pe 25 august, că PDL pregăteșe aruncarea peste bord a aliaților la guvernare, în toamnă, prin metoda provocării, în sensul că, pe 2 septembrie, va fi demis din guvern Dan Nica, iar dacă PSD nu se retrage vor urma Ecaterina Andronescu și Nicolae Nemirschi. Inpolitics a greșit doar termenul, în loc de 2 septembrie, Nica fiind demis pe 29. În acest interval, însă, pe 8 septembrie, prezent la emisiunea ”Știrea zilei” a Antenei 3, Ponta a acuzat Inpolitics de intoxicări: ”Pe acest Inpolitics, acum trei săptămâni am citit cum vor fi daţi afară în următoarele trei zile următorii miniştri PSD. Ne-am certat între noi, dom’ne, cine ne dă afară? (de menționat că în emisiune era prezent și pedelistul Adriean Videanu, care dădea aprobator din cap) ..) Ne-am prins că suntem fraieri dacă-i luăm în serios. E un gen de bătălie politică în campanie, de a arunca tot felul de bombe de-astea răsuflate. Inpolitics creează dezinformări ca noi ceilalţi serioşi, să răspundem…Acolo se creează zvonuri împotriva Guvernului, împotriva lui Mircea Geoană. Nu ştiu. Deocamdată n-am auzit nici un zvon împotriva PD-L. Poate că o să aud. Am spus doar că a dezinformat despre toţi, mai puţin despre PD-L”.

Așa cum am relatat mai sus, cîteva zile mai tîrziu informația Inpolitics se confirma în mod strălucit, iar PSD era aruncat din guvern. Iată ce declară astăzi, însă, același Ponta, într-un interviu apărut în ”Jurnalul național”, întrebat dacă ieșirea de la guvernare, în septembrie 2009, a fost o eroare: ”Ne-au dat ei afară. După Dan Nica urma altul, o dădeau afară pe Cati Andronescu şi pe urmă pe altul…”.

Concluzia e simplă: ori micul Titulescu era atît de naiv, politic vorbind, ca să nu spunem și dezinformat, încît nu a putut concepe debarcarea din guvern pe vremea cînd Inpolitics o anunța ca iminentă, ori știa exact cum stau lucrurile, dar nu a avut probleme în a arunca în Inpolitics cu noroi, doar pentru că, în acel moment, îi venea bine ”la mînă”. Comentariile, credem noi, sunt de prisos. (Inpolitics)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998