CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Intelectual de virf, despre regimul Iohannis: S-a unit tembelismul cu netrebnicia

4 comentarii / 5556 vizualizări / 9 septembrie 2021

Președintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu și partidele din arcul puterii sunt pulverizate într-o analiză tăioasă de către filosoful și eseistul Andrei Cornea, care constată debutul unoi noi ere, în care tembelismul politic s-a unit cu netrebnicia.

Cum îl vede Cornea pe premierul Cîțu, în paginile ”Dilemei vechi”?
”Un ins mediocru, vanitos și îngîmfat, gafeur și lăudăros, maestru în arta de a spune adevăruri trunchiate care devin astfel falsuri, maestru în arta de a se face nedemn de încredere printre politicieni, inclusiv unii importanți în propriul partid, și antipatizat tot mai mult de opinia publică. Și totuși aspiră să rămînă încă trei ani prim-ministru, ba și să candideze la președinția republicii. Uimitor!”

Nu e iertat nici președintele.

”Și nu-l putem uita pe președintele țării: tăcut, chiar și cînd ar fi trebuit să vorbească, acum a vorbit, deși era mult mai bine dacă tăcea. În loc să fie, într-un moment de cumpănă, un veritabil mediator între partidele „guvernului său”, a devenit francamente partizan, susținînd fără rezerve un prim-ministru deraiat. Ce urmărește? Aparent, să-și distrugă coaliția și să-și încheie cele două mandate fără glorie, nereușind aproape nimic substanțial și ratînd din vina proprie aproape tot ce și-a propus? Are acest om măcar inteligența de a înțelege încotro duce țara prim-ministrul pe care el îl susține?”

”Se pare că răsar zorii unei noi ere, avînd o trăsătură sumbră mai rar întîlnită în trecut, dar care acum devine sistematică: unirea dintre netrebnicie și tembelism politice.” conchide filosoful. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Cine a ajuns sa conduca Romania!!! Presedinte? Prim Ministru? Bravos, Securitate! Halal sa le fie urmasilor tai! Sa plateasca pentru crimele voastre, nenorocitilor!

 2. Securistan – un stat în mare rahat,
  Condus de un retardat şi un drogat.
  Şi dacă nu era de ajuns atât că…
  Condamnatul acţiunii e un psihopat!

  • Un „fanfaron,arogant,vanitos impertinent și infatuat”.

 3. Andrei cornea nu se dezminte.E un analist remarcabil, de ani buni.prin 2007 vorbea in ” 22″ despre insularizarea soc. romanesti.
  Nu perie pe nimeni, impartial, chirurgical, pune punctul pe ‘I” degetul pe rana.Si noi vedem, simtim, percepem realitatea romaneasca la fel, similar, poate chiar identic.Amdtei are meritul de-a sumariza, spune raspicat si condensat.Multumim Andrei pt verticalitatea ta.TOT mai multi ar trebui sa ne exprimam, sa’i tragem de maneca pe alesi: baeti, ati lluat-o peste aratura ( leghelo)va credeti mari , tari, puternici dar nu sunteti decat niste aiuriti rupti de realitate.Asta face Andrei si bine face.Multumim.Mi-a placut, asa e..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998