CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Interesele PDL

0 comentarii / 1466 vizualizări / 29 ianuarie 2012

Daca Guvernul Boc ar fi facut mai putine erori si daca recesiunea mondiala, si mai ales cea europeana, nu ar fi continuat, PDL ar fi fost interesat de organizarea cat mai tarziu a alegerilor. Chiar cu riscul de a fi acuzat de grave derapaje democratice sau chiar de instaurarea unui regim totalitar. Sub aspect politic, principalul partid al coalitiei aflate la guvernare spera, prin amanarea alegerilor, sa-si refaca imaginea extrem de uzata si de mototolita sub administratia Boc 4. Din punct de vedere financiar, ar fi fost un ragaz in plus ca principalele grupuri de interese nelegitime ale regimului Traian Basescu sa se infrupte din cascavalul public. Situatia, insa, s-a schimbat. In mod fundamental. Si dramatic. Astfel incat PDL este acum interesat de alegeri cat mai rapide. Nu si Presedintele Traian Basescu.
Nu ar fi bine ca cineva sa-si imagineze ca PDL si-a nuantat, in ultimele zile, pozitia in raport cu calendarul alegerilor, sub presiunea demonstratiilor din numeroase orase ale tarii si din strainatate ori ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale, care a ciuruit comasarea si amanarea alegerilor. Cauza acestei schimbari de atitudine este alta. Si analiza ei indica faptul ca interesele PDL se despart iremediabil de cele ale Presedintelui Traian Basescu. S-ar putea sa aiba loc chiar o iarna a vrajbei lor.
Indicatorii economici, analizati de diferite institutii si organisme nationale ori internationale, ne arata ca Romania, astfel cum este administrata de catre Guvernul Boc 4, nu se poate ridica de la podea. In ciuda unor sperante, pe care le-a dat Fondul Monetar International, o institutie bancara care incearca sa faca in asa fel incat sa-si recupereze, cu dobanzile cuvenite, creditele acordate Romaniei. Romania este numarata in vederea declararii knockout-ului. Reteta aplicata acestei tari s-a dovedit a fi catastrofala si, din pacate, ea s-a aplicat cu concursul neconditionat al propriilor autoritati. Nu au fost create locuri de munca suplimentare, investitiile au fost prost dirijate, fara a se urmari obtinerea de valoare adaugata, Guvernul nu s-a priceput sa atraga investitori externi iar populatia nu mai are cum sa faca fata unor noi curbe de sacrificiu. Nimeni, dintre cei responsabili, nu poate raspunde la intrebarile de unde vom plati uriasele dobanzi la o datorie publica ajunsa la o suta de miliarde de euro, de unde vom plati datoria in sine, cum o vom rostogoli in conditiile in care, pentru Romania, dobanzile cresc exponential. Este previzibila, extrem de previzibila, chiar o explozie sociala. Semnale primesc politicienii, in acest sens, zi de zi. Iar o explozie sociala, care se declanseaza chiar prin aceste demonstratii din tara si din strainatate, in mod obligatoriu, se sparge in capul PDL.
Cu alte cuvinte, PDL are toate sansele ca, spre sfarsitul acestui an, sa nu se mai bucure de niciun fel de credit electoral. Acum, de bine de rau, acest partid ar mai putea fi votat de 20 – 25 la suta dintre cetateni. Chiar daca nu ii mai acorda incredere decat 10 – 15 la suta dintre acestia. Intre timp, cotele Presedintelui Traian Basescu scad mult mai puternic. Acesta a devenit o piatra de moara la gatul PDL.
Intarzierea alegerilor adauga noi handicapuri pentru PDL. Acest partid devine din ce in ce mai constient ca, indiferent de cascaval, care si el e tot mai mic si mai problematic si mai plin de capcane criminalistice, pentru a mai ramane in viitor in Parlament, pentru a nu disparea pur si simplu de pe scena politica, este obligatoriu sa organizeze alegerile cat mai curand.
Doar Presedintele Traian Basescu doreste altceva. Pentru el a inceput numaratoarea inversa. Plecarea de la putere a PDL va insemna, cat de curand, suspendarea si demiterea sa. Dupa care, fireste, i se va cere sa raspunda pentru o serie de ilegalitati. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998