CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Interpelarea deceniului: citi romani au incalcat ”sacralitatea” iubirii de tara?

2 comentarii / 3568 vizualizări / 26 februarie 2021

Constituția României este specifică în mod categoric unui stat modern și total separat de Biserică. Dar, chiar și așa, există un mic locșor în care limbajul experților juriști care au redactat-o, acum 30 de ani, a făcut o micuță concesie treburilor ținînd de cel de Sus, prin introducerea termenului de ”sacru”, adică sfînt. Una cu valoare strict de simbol și care, evident, nu a putut fi vreodată transpusă în legislație. Și exact de această concesie s-a găsit să se lege acum un parlamentar român, într-una dintre cele mai amuzante interpelări politice.

Mai precis, deputatul PSD Daniel Ghiță, fost campion de K1, are următoarea solicitare oficială către premierul Florin Cîțu și ministrul Justiției, Stelian Ion: să-i comunice cîți români au fost sancționați pentru că au încălcat fidelitatea sacră față de țară.

”Am în vedere îndatorirea prevăzută de articolul 54 din Constituția Românîei care proclamă că fidelitatea față de țară este sacră, iar cetățenii cărora le sunt încredințate funcții publice, precum și militarii, răspund de îndeplinirea cu credință a obligațiilor ce le revin(…) De aceea, dle prim-ministru şi dle ministru, vă rog să explicați dacă fidelitatea față de România mai este sacră și cum este reglementată în legislație această îndatorire, precum și cîte cazuri de încălcare a acestei îndatoriri au fost cercetate și sancționate de autoritățile române de la admiterea în UE şí NATO și pînă azi” cere parlamentarul pesedist. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

 1. De fapt, nici nu-i traznita ideea omului…eu ma tot intreb de ce n-avem sanctiuni clare in Codul Penal pentru incalcarea juramantului de credinta…Magistratii, militarii (aici ii avem, ca la nimeni, pe toti angajatii serviciilor secrete), functionarii cu statut special, inaltii functionari, demnitarii in frunte cu presedintele…toti jura cu mana pe Biblie sa apere tzara, Constitutia, cetatenii si drepturile si libertatile lor….apoi aflam ca multi dintre ei mai depun si juramant mason, ca magistratii „deservesc” serviciile secrete, impotriva Constitutiei, ca demnitari ai statului servesc interesele altor state, ca unii sunt si decorati pentru asta…nu mai vorbesc despre juramintele incalcate ale preottilor si mult mai grav de cele ale medicilor…in Romania juramantul e doar o formalitate pentru a accede la functia tintita, peste tot in lumea la care ne inchinam incalcarea juramantului e pedepsita aspru…inteleg ca suntem singura tzara care nu pedepseste nici devalizarea avutiei nationale, ca a scos din Codul Penal subminarea economiei, dar, tradarea si e acoperitoare….numai ca tocmai s-a dat o lege a recunostintei, numai, pentru militarii care se evidentiaza in teattrele de operaii, numia si legea recompensei mercenarilor…asa ca…
  P.S. In perioada sttalinismului criminal, aia necondamnata de cuplul impostot Basescu-ismaneanu, miliarii care au lupat tot razboiul, pana la 23 August, unii raniti, mutilati, daca au scapat de lagarele sovietice, vaduvele de razboin-au primit nicio recompensa, de la statul roman…si atunci tot din motive de ocupatie si obedienta fata de colonist…

 2. Apropo de iubirea de tara :

  BASARABIA E ROMANIA
  CRIMEEA E RUSSIA
  KOSOVO E SERBIA

  S-a umflat tarita in shidovi, shidovi care tin planeta prizoniera ca sa le fie lor bine.
  Azi, secretarul shidov al Departamentului Shidovesc de Stat Shidovesc al Americanciei, unu BLINKEN, a zis ca „ei nu recunosc anexarea Crimeei”.

  Fraiere shidov, nu tre’ sa recunosti nimic, pen’ca n-a fost nicio anexare. a fost UNIREA RUSSIEI CU CRIMEEA, la FEL CUM IN ‘918 TRANSILVANIA A REVENIT LA PATRIA-MAMA , ROMANIA , PRIN UNIRE

  Shidoveeeee, voi ati furat KOSOVO DE LA SARBI si Palestina de la palestinieni, asa ca pe limba ta , Shut the Fuck up KIKE !!!

  Daca ai ai impresia shidove ca natia ta de subumani va tine la nesfirsit in sclavagism 7miliarde de suflete , te inseli amarnic.

  DE DATA ASTA, ORI NOI, ori voi shidovilor !!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998