CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9209 RON DOWN | 1 USD = 4.5755 RON DOWN | 1 GBP = 5.6037 RON DOWN

Intoxicare? Sau dezintoxicare?

1 comentariu / 2334 vizualizări / 21 august 2016

Stimate domnule prim-ministru Dacian Cioloș, vă fac, în cele ce urmează, o solicitare cât se poate de pertinentă la care vă rog să răspundeți. Nu mie personal. Să le răspundeți cetățenilor acestei țări. Și persoanelor care alcătuiesc clasa politică. Indiferent care este adevărul, vă rog să vă comportați ca un tehnocrat autentic. Ca un personaj în afara partidelor. A cărui intenție cât se poate de serioasă este aceea de a pregăti cum se cuvine alegerile. În acest sens, opinia publică are nevoie de transparență. Iar transparența înseamnă informații indispensabile atât pentru cetățenii care urmează să voteze, cât și pentru partidele politice care au dreptul să își elaboreze programele în cunoștință de cauză.
Prin urmare, domnule prim-ministru, vă solicit ca, acum, înaintea alegerilor și cât mai există un timp rezonabil pentru elaborarea unor proiecții corecte asupra viitorului României, să furnizați opiniei publice următoarele informații:
1. Numărul exact al persoanelor angajate și numărul exact al șomerilor. Mă refer la șomerii reali. La cei înregistrați și la cei neînregistrați ca atare. La acest capitol, este necesar să precizați numărul locurilor de muncă existente la data la care ați preluat mandatul și numărul total al locurilor de muncă din prezent.
2. Care este situația inflației? Cum a evoluat ea începând de la preluarea mandatului de către echipa dumneavoastră guvernamentală și până în prezent? Această informație se cuvine a fi completată prin prezentarea situației leului în raport cu euro și dolarul în cursul acestui an calendaristic.
3. Care este situația vânzărilor? Cu cât au crescut sau cu cât au scăzut acestea sub mandatul Guvernului Cioloș?
4. Cum au evoluat importurile, cum au evoluat exporturile și care este structura acestora? Care este procentul de exporturi reprezentând produse sau servicii asigurate de capitalul autohton?
5. Ponderea capitalului național din totalul capitalului existent în România și în ce măsură acesta a evoluat sau a involuat.
6. Care este masa lemnoasă brută care a fost obținută, în acest an, prin defrișarea pădurilor, comparativ cu masa lemnoasă din anii anteriori?
7. Care este volumul investițiilor din România aparținând capitalului străin, care este volumul investițiilor din România aparținând capitalului autohton și cum au evoluat acești parametrii?
8. Câte hectare de pământ au fost achiziționate de cetățeni străini și de societăți comerciale nerezidente în România în cursul acestui an?
9. Cum a evoluat piața imobiliară? Este în creștere sau în scădere? Care sunt valorile absolute și ce procente reprezintă acestea, de creștere sau de scădere, comparativ cu anii anteriori?
10. Care este, în realitate, valoare fondurilor europene accesate de România în ultimul an, comparativ cu anii anteriori și ce a pregătit concret, din această perspectivă, Guvernul Cioloș pentru 2017?
Domnule prim-ministru, dumneavoastră știți la fel de bine ca și mine că, în absența acestor informații, este cu neputință pentru un partid politic să poată pregăti un program adecvat vizând dezvoltarea României și că, în absența unui asemenea program, întemeiat pe date concrete, campania electorală se va reduce la demagogie. Iar cetățenii vor alege la întâmplare, așa cum au făcut-o și până acum. Este pentru prima dată când un prim-ministru care se pretinde a fi tehnocrat se află în fruntea unui Guvern care și el se pretinde tehnocrat și, dincolo de efectele negative ale unei asemenea opțiuni, într-o perioadă nefericită de an electoral, există, în mod indiscutabil, și un avantaj. Un guvern tehnocrat poate cu adevărat pregăti alegeri libere și corecte și își poate permite luxul de a renunța la propagandă și de a-i informa corect pe cetățeni și pe competitori asupra stării națiunii române.
Sunt convins, domnule prim-ministru, că veți da curs acestei solicitări cât se poate de pertinente, iar în caz că veți ezita, sunt la fel de convins că președintele Klaus Iohannis va insista, la rândul său, în acest sens, pentru că și domnia sa este interesat ca, pentru prima dată în istoria recentă, sub importantul mandat pe care l-a obținut, să aibă loc, în România, alegeri făcute în cunoștință de cauză. Atlfel, va fi doar intoxicare și demagogie. Răspunsul la cele zece întrebări se poate concretiza și în nota la purtare cu care vă veți încheia mandatul. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

 1. Eu am inceput sa am momente de haz când vad pe cineva ca ii solicita ceva lui iohaniss. Pai de la acest excursionist mai aveti asteptari?. Mi se pare ca aveti halucinatii sau va trimiteti articolele de pe Marte. A fost votat de voi cei de dreapta si acum drumul tarii este spre ruinarea totala. Se poate cere sa faca ceva unui nepriceput?. Dar exista si ultima solutie. Så il mai votati odata si sa plecati cu totii din aceasta tara in ruine.
  Cel mai mult mi-a placut cind am constatat ca aveti inca asteptari de la presedinte. “…sunt la fel de convins că președintele Klaus Iohannis va insista, …. pentru că și domnia sa este interesat ca,….”
  Dumneavoastra credeti in ce scrieti sau s-a schimbat avocatul celui de la Nistecoceni?.
  Solicitarea este de bun simt ca premierul ZERO sa raspunda la cele 10 intrebari. Raspunsul va fi dat foarte repede dupa alegerile europarlamentare.
  Dar unde nu e nici Dumnezeu nu cere!.
  Eu as avea pentru d-voastra o intrebare simpla. Dupa fielingul d-voastra credeti ca premierul ZERO cunoaste expresia EVAZIUNE FISCALA? Eu nu l-am auzit sa o foloseasca sau mai grav sa ia masuri pentru diminuarea ei. Acum este foarte ocupat cu noua clasificare a localitatilor, lucrare care se face odata la 50 de ani. Pai daca guvernul ZERO sta un an in fruntea tarii de ce sa nu faca si el ceva pentru generatia viitoare.
  Meritam in continuare sa fim considerati “Tarå de prosti, de la marginea Imperiului Roman”. Dar poporul?. Poporul ce face? Poporul este prezent la Protv-ul american pentru a urmarii cu sufletul la gura faptele eroilor din Las fierbinti.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998