CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Intram in Guiness Book: Protestatarii tefelisti si-au tras sediu cu spatii de relaxare

6 comentarii / 6179 vizualizări / 9 iulie 2018

În urmă cu ceva zile părea o glumă bună circulînd pe net; să te ții poznă, însă, că tocmai ce a devenit realitate. Așa se face că România devine prima țară din istorie dotată cu protestatari spontani față de nedreptățile de orice fel, iar respectivii protestatari spontani sunt dotați, la rîndul lor, cu sediu.

E greu să nu-ți zboare gîndul la bancul ăla celebru cu ”rîdem, glumim, dar numai în incintă” atunci cînd aflăm, de pe paginile de Facebook, Twitter, Patreon șamd a mișcării tefeliste ”Corupția ucide” că un proiect conturat în ultima perioadă a devenit realitate. Tefeliștii au, de acum, sediu.

”Noi, comunitatea Corupția ucide, ne-am asumat un rol activ de a educa, responsabiliza si informa cetatenii asupra drepturilor acestora, libertatilor dar si lucrurilor mai putin sanatoase de pe scena politico-sociala a Romaniei. Avem mai multe proiecte la care lucram. O donatie lunara ne va ajuta sa putem aloca resursele necesare ca sa putem sa le implementam.Inchiriat Spatiu de lucru in Bucuresti. Vrem sa inchiriem o casa care sa devina un spatiu fizic pentru activism, unde ne putem intalni si lucra, tine traininguri, sa avem o biblioteca cu materiale civice” se vehicula pînă deunăzi pe paginile mișcării.

În week-end, a venit vestea cea mare:

”Am reusit sa inchiriem un spatiu in Bucuresti pentru Casa Activistului. De luni o sa mergem acolo ca sa incepem sa il amenajam. Acum avem casa … doar ca este goala. Trebuie sa o umplem cu obiecte. Am facut o lista cu 63 de obiecte pe care le dorim in casa. Costul total estimat al obiectelor pe care dorim sa le gasim este de aprox 30,000 RON. Preferam sa nu cumparam aceste obiecte, deci daca ai prin casa oricare dintre obiectele incluse in lista, si doresti sa le donezi, o sa ne ajute ca sa putem amenaja Casa Activistului”.

Pentru ce au nevoie vajnicii luptători anticorupție de trei sute de milioane de lei vechi?
Între altele, pentru spații de relaxare:

”Estimare cost per categorie :
Amenajare Casa = 11,360 RON
Bucatarie = 1,980 RON
Relaxare = 4,200 RON
Securitate = 1,000 RON
Training = 11,290 RON” se mai arată pe pagina de donații.

Florin Bădiță, liderul mișcării, explică chiar mai amănunțit:

”Ce nevoi avem pana acum :
Minim 20 de scaune pliante, proiector, 2 suporturi flipchart, foi flipchart, 4 rafturi pentru carti, bean bags, 1 laptop, 2 dozatoare apa, pahare etc”.
Pînă în prezent, mai aflăm că există deja 221 de donatori pentru dotările Casei Activistului.

Următorul pas după cursurile de pregătire și dotarea cu sediu va fi, desigur, introducerea în nomenclatorul meseriilor de la noi a profesiei de activist, eventual cu contract colectiv de muncă, salariu, pensie și un sindicat gata să protesteze dacă vreodată drepturile protestatarilor de profesie ar fi încălcate. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Revolutionari de profesie, ca Ceausescu. De fapt, a reveni bolsevismul.

  2. Sa sara papa soros cu banii!

  3. Din inima capitalismului pentru proști, casa activistului bolșevic se adresează rupților de realitate, care susțin abuzurile pentru libertate.

  4. protestatarii spontani față de nedreptățile de orice fel nu sunt o invenție românească. există in Europa de vest, SUA așa -zișii SJW (social justice wariors) care se luptă pentru triumful marxismului cultural. Bădiță și cei ca el sunt tot un fel de SJW, de fapt unul din idioții utili despre care vorbea Lenin.

  5. Mariane, astia nu sunt protestatari „spontani”!Ei actioneaza cu sprijinul lui Soros, dar coordonati de alte „organe”!Din afara, bineinteles, si cu complicitatea „organelor” locale (de fapt niste tradatori ai interesului national)…

  6. Aceasta este întrebarea care apare la fiecare om de afaceriHow To Create A Wikipedia Page For A Bookdeoarece atrage mult mai mulți clienți pentru afacere și le ajută la creștere

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998