CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Întrebare-cheie: are Iohannis dosar la Secu? ”Nu putea scăpa de atenția Securității la Sibiu”

17 comentarii / 5424 vizualizări / 29 septembrie 2022

Are președintele Klaus Iohannis dosar la Securitate, a fost întrebat frontal, azi, istoricul Securității, Marius Oprea, de către realizatorul Ionuț Cristache, la Evz.ro. Iar răspunsul e spectaculos.

”Eu nu spun că nu are, trebuie să fie ceva pe acolo”, a răspuns Oprea. ”Nu a apărut pînă acum, dar e exact ca în cazul Băsescu, e aceeași discuție, comparînd situațiile, mai în mic, și în cazul Iohannis sunt probabilități prea mici să nu fi avut măcar cîteva momente în care a fost urmărit. Știți de ce? Pentru că, în noiembrie 1989, avea loc la Sibiu o ședință în care un trimis de la Securitatea statului, de la București, venise să-i certe, pentru că o stradă și un bloc din Sibiu rămăseseră neacoperite informativ. În rest, tot orașul era acoperit informativ. Deci, într-un asemenea păienjeniș, nu-mi spuneți mie că un profesor de fizică, etnic german, cu cunoștințe care plecau în străinătate valuri-valuri, a scăpat de orice ”atenție”” a spus istoricul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

17 Comentarii

 1. La SRI are cu afacerile imobiliare necurate de la Sibiu (absolut sigur, documente SRI prezentate si de luju), dar Coldea nu a actionat sa-i opreasca pe nemti. Totusi nemtii tot nu l-au „iertat” ca i-a urmarit si i-au facut vant.

 2. Johanis locuia in blocul sau pe strada aia ?

  • Eu nu.

   • „în noiembrie 1989”
    -nu s-a prins nimeni:
    D-AIA ramasesera strada si blocu neacoperite informativ………

    • Uite-așa zicea un general de Securitate și despre dosarul lui Dan Ilie Ciobotea: „L-am ars la Revoluție”. Dacă se mai mișcă valuri multe cu Biserica – stâlpul de AUR al lui Simion -, dosarul microfilmat va fi publicat … din greșeală.

 3. Normal ca are! Daca nu avea, apărea pana acum o nota conform careia ”din verificari rezulta ca nu are dosar la CNSAS”. Nici nu a solicitat nimeni sa fie verificat. Mai mult ca sigur ca dosarul este in păstrare la SRI sau la Koldea acas’. La cat este de docil Johannis, mi s-ar părea culmea sa nu fi ciripit si el ceva. Mai ales ca socru-su era cine era! Ne zicea Cosmin Gușă odata ca apare dosarul dar s-au sucit.

 4. Armata e cu …el!

 5. Conform unor fosti ofiteri de Securitate care au raspuns de Universitatea Babes din Cluj-Napoca in anii 80, cand Klaus Iohannis urmat Facultatea de Fizica din cadrul acestei institutii de invatamant superior, studentii din randul minoritatilor nationale, germana si maghiara indeosebi, au constituit tinte predilecte in vederea racolarii ca informatori. Racolarea se facea de regula in perioada satisfacerii stagiului militar cu termen redus inainte de inceperea facultatii. Racolarea era efectuata de ofiterii din Directia de Contrainformatii Militare a Securitatii, cunoscutii CI-isti, din unitatile in care viitorii studenti isi satisfaceau stagiul militar cu termen redus. Norma de racolare era de 1-2 studenti in fiecare promotie a unei facultati. Dupa satisfacerea stagiului militar, studentii care au semnat pactul cu Diavolul erau preluati de alte directii ale Securitatii, cu atributii pe plan intern sau pe plan extern.

 6. Probabil ca vom afla adevarul despre relatia lui Klaus Iohannis cu Securitatea dupa ce acesta va pleca definitiv de la Palatul Cotroceni, ca si in cazul lui Traian Basescu, care a fost deconspirat drept colaborator de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii de-abia in 2019, dupa aproape 5 ani de la expirarea celui de-al doilea mandat prezidential. Poate ca si Iohannis se va apara, ca si predecesorul sau, ca nu a stiut ca Contrainformatiile Militare apartineau Securitatii. Este debusolant si sugestiv in acelasi timp ca niciunul dintre jurnalistii si analistii invitati la recenta si inedita sa dezbatere cu sine insusi nu a avut curajul sa-i puna vreo intrebare referitoare la relatia sa cu Securitatea sau macar unde si-a satisfacut stagiul militar.

 7. „Lanțul de iubire” dintre Iohannis și Securitate: „Verigile” Aiudului, Augustin Lazăr și Gheorghe Mușat
  Posted by justitiarul on 15 aprilie 2019

  Partajare16
  Legăturile lui Iohannis cu fosta Securitate: Turnătorul lui IULIUS FILIP e avocatul lui IOHANNIS Pe Iulius Filip l-a turnat […]

  Legăturile lui Iohannis cu fosta Securitate: Turnătorul lui IULIUS FILIP e avocatul lui IOHANNIS
  Pe Iulius Filip l-a turnat în închisoare un securist acoperit, cu nume conspirativ MIRON (spune Sorina Ruxandra Matei în emisiunea ei).

  Acest „Miron” este Gheorghe Mușat, avocatul lui Iohannis în dosarul caselor sale. Mușat a fost timp de 13 ani ofiter de Securitate (1970-1983), după care este trecut în rezervă și devine avocat. În 1984, este arestat pentru că a dezvăluit unor cunoștințe că fusese securist și este condamnat la închisoare. Face patru ani de detenție la Aiud, unde este din nou recrutat de Securitate ca informator, având numele conspirativ MIRON.

  Gheorghe Mușat și Klaus Iohannis. Acesta din urmă a participat oficial, în data de 27 mai 2015, la aniversarea a 25 de ani a casei de avocatură „Mușat & Asociații”, adică la sărbătoarea propriului său avocat, asumat „pe persoană fizică”.

  Își indeplinește conștiincios datoria și întocmește peste 100 de note informative despre colegii săi de celulă, majoritatea condamnați politic. Printre ei și Iulius Filip. Mușat este liberat condiționat.
  Acum înțelegeți legăturile lui Iohannis cu fosta Securitate? Un Securist turnător, inclusiv al lui Filip (așa cum spuneau ei, trebuia să devii informator ca să ieși liberat condiționat) îi este avocat și pe procurorul torționar îl pune procuror general.

  Cum să îl demită pe torționarul lui Filip dacă pe turnătorul lui Filip și l-a luat avocat?

  Ingrid Mocanu

  PS: Mușat a fost și avocatul lui Ludovic Orban.

 8. A fost (și încă mai este) Iohannis colaborator al Securității?
  Posted by justitiarul on 12 aprilie 2019

  Partajare20
  Câteva elemente la care ar trebui să vă gândiți: 1. Atragerea colaboratorilor din rândul minorităților era o prioritate […]

  Câteva elemente la care ar trebui să vă gândiți:

  1. Atragerea colaboratorilor din rândul minorităților era o prioritate pentru Securitate pentru a se putea contracara cu ușurință criticile etinicilor care părăsiseră România;

  2. Este interesant de remarcat și „business-ul” socrului lui Iohannis de dinainte de Revoluție, acela de cojocar. Un domeniu la care sistemul „închidea ochii”, dar care era cunoscut prin prisma veniturilor extrem de mari pe care le genera;

  3. După Revoluție Iohannis s-a ocupat de adopții internaționale. Cine mai avea privilegiul acesta? Vi-l spun pe unul demascat în urmă cu câțiva ani: Cristian Burci. Și mulți, foarte mulți alții din aceeași tagmă;

  4. FDGR e o altă trebușoară unde Iohannis s-a cocoțat direct în vârf. Cam cine se cocoța așa sus?

  5. Primăria Sibiu este, de asemenea, o socoteală destul de neclară. Cum de reușește un profesoraș venit de nicăieri să fie ales? Mai mult, nefiind susținut de niciun partid, Iohannis nu a avut niciodată probleme de acces la fonduri. Dacă vi se pare puțin lucru, întrebați un primar al cărui partid nu se află la putere cum face el rost de bani. Numai în pielea lui să nu fii.

  6. Ilegalitățile făcute pe timpul mandatului său, mafia pe care-a instalat-o în Sibiu și constatarea că absolut toți consilierii, indiferent de culoarea politică, se raliau „programului” lui Iohannis sunt elemente extrem de dubioase. Cum de n-a investigat nimeni gravele ilegalități și, mai ales, cum de i se închideau pe bandă dosarele penale? Cine-l proteja și care-i legătura dintre el și Lazăr? Oare Lazăr primea ordinele de clasare direct de la UM sau într-adevăr Iohannis era un om serios? Însă, în cazul ultimei variante, cum se face că abia acum s-a aflat de problemele acelor case „moștenite” cu acte false?

  7. Cum de-a fost cocoțat un nimeni, gângav și vizibil îngrămădit, în funcția PNL și apoi în fruntea Țării? De ce s-au unit toți securiștii „în cuget și-n simțiri” să-l răstoarne pe Ponta, mai ales în condițiile în care Ponta era securist de-al lor? Ce securist ar fi ridicat o unghie față de alt securist?
  Gândiți-vă la aceste câteva elemente înainte de a-mi sări la gât!
  Dan DIACONU

  Tags: Eduard Hellvig director SRI și fost bursier și angajat al lui George Soros

  • pentru care nu se mai poate face nimic. Să sperăm că e doar unul, care se preface a fi mai mulţi.

   • Matale, asta, fara nume… scriitor la s e k u r i t a t e, in realitate- sau cum spune sasul tau de suflet si sefii tai, de la Stejarii, pe surse deschise – chiar atat de sluga esti de te prostituezi pentru un “salar” de rahat?!
    Bai baieti… un efort, va rog!… asa, macar pentru salvat aparentele!

    • de dai in gropi, Flociane. Cretinu’ si „Sekuritatea”! Tu esti. Toti boii aveti paranoia cu „servciiile”. Toti cretinii daca va zice cineva ca sunteti nesimtiti, cum suntenti comentatorii copy-paste kilometrici, tipati ca s-a luat „sistemul” de voi.Idioootuleee!

 9. Subsemnatul Marinescu Marius Albin, domiciliat în municipiul Sibiu, str. …, nr. …, ap. …, judeţul Sibiu, telefon nr. 0744-……, formulez prezenta plângere penală împotriva făptuitorului Iohannis Klaus Werner, cu domiciliul în municipiul Sibiu, str. Bâlea, nr. 29, judeţul Sibiu, primar al municipiului Sibiu pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu contra intereselor publice şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. De asemenea, formulez plângere penală şi împotriva numitului Klein Hans, fost consilier local şi fost preşedinte FDGR Sibiu, cu domiciliul în municipiul Sibiu, str. Negoi, nr. 47, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

 10. Klaus ? Un impostor evident, un escroc mecanic, saracu. Romanii halesc orice. Ii priveste, vor plati, saracii. Dulapul Securitatii face ce nu poate…

 11. De parca ar mai conta!
  Intrebarea e alta: are actualul sef al SRI dosar la Sekuritate?!
  Restul e can can!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998