CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9752 RON UP | 1 USD = 4.7387 RON UP | 1 GBP = 5.7500 RON UP

Intrebarea fara raspuns: citi romani au murit in razboiul din Ucraina?

10 comentarii / 3590 vizualizări / 3 iunie 2022

În pofida conexiunilor stabilite între România și Ucraina după invazia Rusiei, a vizitelor unor înalți demnitari români la Kiev etc, guvernul nostru nu a reușit să obțină pînă acum vreo informație legată de posibila rănire sau ucidere a unor etnici români, știut fiind că în țara vecină trăiesc aproape jumătate de milion de frați de ai noștri. Conform MAE, vina ar aparține guvernului ucrainean, care nu ne livrează asemenea informații.

Un deputat independent, Mircia Chelaru, a solicitat recent, printr-o interpelare parlamentară către MAE, informații legate de numărul persoanelor de origine română, civile sau combatante, rănite sau ucise în războiul din Ucraina.

Răspunsul lui Bogdan Aurescu a venit cît se poate de sec:

”Autoritățile ucrainene, care au legitimitatea de a furniza informații oficiale cu privire la efectivele de răniți și decedați, nu au dat publicității și nici nu au transmis pe altă cale date relevante în acest sens. MAE monitorizează cu atenție situația din Ucraina, inclusiv evoluțiile înregistrate pe tema care face obiectul solicitării durnneavoastra, însă datele publice privind victimele războiului provenind din regiunea Cernăuți nu arată identitatea etnică a acestora. Menționăm cu acest prilej faptul că etnicii români dovedesc că sunt buni cetățeni ai Ucrainei, sprijină efortul de război alături de ceilalți cetățeni ucraineni și arată loialitate în apărarea țării lor”.

Interesant de remarcat, MAE român știe cu precizie că etnicii români sprijină efortul de război, dar nu știe dacă a fost vreunul rănit sau ucis de la izbucnirea invaziei. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. La fel cum mass-media ne arata ca Rusia isi trimite minoritatile sa moara in razboi, asa face si Ucraina din 2014 cu minoritatea romana.

  a spus Traian Băsescu.
  „… și de la începerea conflictului din estul Ucrainei avem toate semnalele că românii sunt chemați la arme prioritar”, a menționat fostul președinte.”
  sursa
  digi24(punct)ro/stiri/actualitate/evenimente/traian-basescu-il-critica-pe-klaus-iohannis-o-intalnire-cu-romanii-din-ucraina-era-obligatorie-372429

  Cand Romania nu va mai fi o colonie imputita si se va comporta ca un stat normal, Ucraina va avea multe de ispasit fata de Romania, foarte multe.

  Ucraina, pentru urmatoarele 2 generatii va fi facuta „ecler” intre un bloc din Est(Belarus-Rusia) si un bloc din Vest (Romania-Ungaria). Polonia, ca sa ii „ajute” pun mana pe economia ucrainiana, polonezii nu au uitat si nu o sa uite niciodata de Banderas, este predat la lectiile de istorie din fiecare scoala si liceu polonez, cu imagini, nu ca in Romania unde suntem mancurtizati.

  Pentru cine cunoaste romani din Ucraina, nu v-ati gandit oare de ce romanii din Ucraina ii sustin pe rusi, in mod paradoxal, iar pe ucraineni ii dispretuiesc profund si sincer?

 2. Dar cati participa la acest razboi care nu e al tarii?

 3. „Aiurescu”….ce dreaqu cauți tu la Externe?!?!

  • Si sunt de neam din zona modava Braila-Galati-Focsani.
   Cand si-au schimbat numele in Aurescu, jurnalistul evreu comunist Iosif Goldenberg a devenit Iosif Aurescu, nume sub care a si emigrat in Israel, unde a produs o presa finantata azi de ministerul de Externe al Romaniei.

   • io nu cred ca haurescu e iovreu din simplu fapt ca este PROST si un SCLAVETE

    ar fi o rusine pentru iubitorii de humus sa fie goldescu de-al lor, sincer, si daca ar fi ne-ar spune „puteti pastra acest ciuruc, nu avem nevoie de paduchi”

    noi am avut si prim-ministru evreu, am avut si generali evrei (prima si singura tara din Europa) si nu numai, fapte putin spre deloc cunoscute si popularizate spre interesul Romaniei si al romanilor, e mai bine sa spuna slugile altora si ONG-urile ca suntem antisemiti si ca mancam rigips, daca boul-escu era din neamul de aur, trebuia popularizata si instrumentalizata treaba asta in extern in folosul Romaniei, cat sa merite sederea prostocratului

    • Il stiu bine si pe taica-sau (care a lucrat pentru „rusi”) si de unde se trage. Sunt Goldenbergi, iar intrarea si ascensiunea lui Bogdan Aurescu la Externe coincide cu instalarea in Romania a celei mai bogate familii israelinene, familia lui Sammy Ofer, care provine tot din comunitatea evreilor de la Galati si Braila.

 4. Marginasii astia corciti ne iau la misto. Ar trebui sa intram peste ei in Herta, Bucovina, Bugeac si sa ne luam ce este al nostru. Acum, cind sint cu izmenele in vine in fata rusilor.

 5. Un răspuns de toată pişa a lui Bogdan Aurescu!Păi cãnd eu,Romãnia,te ajut în draci,inclusiv găzduire refugiaţi,nu am dreptul la informare??Ca să nu mai vorbim de capacul de limbă pus românilor din Ucraina,adică persecutare…
  Petsonal cred că acu’ era momentul să-i tragem la răspundere pe ucrainieni.Nu să-i ţucălărim…Ne lipseşte un Orban român…

  • Goldenbergii sunt niste evrei bogati din zona modava Braila-Galati-Focsani.
   Cand si-au schimbat numele in Aurescu, jurnalistul evreu comunist Iosif Goldenberg a devenit Iosif Aurescu, nume sub care a si emigrat in Israel, unde a produs o presa ce mai exista si azi, fiind finantata azi de ministerul de Externe al Romaniei.

 6. romani de etnie sau
  romani de dubla cetatetzenie,
  asta e iintrebarea?!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998