CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Întrebarea fierbinte a momentului: se rupe coaliția la buget?

4 comentarii / 2026 vizualizări / 20 noiembrie 2023

La plecarea în vacanța africană, președintele Klaus Iohannis ar fi dat un ordin scurt: nu provocați o criză în coaliție pînă mă întorc, susțin surse de la vîrful PNL contactate de noi. Atacurile între PSD și PNL sunt tot mai dure și mai multe, dar măcelul adevărat încă nu a început. E de așteptat, însă, ca bătălia finală să se dea la dezbaterea bugetului, moment care are mari șanse să reconfigureze guvernarea. PSD – PNL, la răscruce de drumuri: cineva trebuie să ”moară”.

Bugetul de stat al Germaniei e la un pas să dărîme de la putere coaliția lui Scholz după evenimentul fără precedent produs zilele trecute, cînd Curtea Constituțională a blocat o manevră de imens impact economic a cabinetului. Mai precis, Curtea a respins alimentarea cu 60 de miliarde de euro a capitolului politicilor verzi dintr-un fond constituit inițial pentru acoperirea pandemiei de Covid. Presa lumii scrie deja că dacă guvernul german nu găsește în următoarele zile surse pentru acoperirea găurii de 60 de miliarde, coaliția de guvernare, și așa foarte slabă, ar putea să se prăbușească, deja analizîndu-se variante alternative, precum guvern al social-democraților cu creștin-democrații șamd.

În SUA sunt, de asemenea, probleme imense la bugetul de stat. Congresul nu a putut vota la timp bugetul pe anul viitor, astfel că s-a recurs la adoptări temporare, pe bucăți. Ucraina și Israel au rămas, deocamdată, fără bani, tocmai din cauza disputelor dintre congresmeni.
Problema banilor e mai spinoasă ca oricînd, iar dacă asta se întîmplă în marile economii ale lumii, în România ea sigur va avea consecințe cel puțin dramatice.
Dintr-un motiv foarte simplu: oricît se chinuie premierul să ne convingă de contrariu, nu sunt bani la buget. (Mai multe pe această temă la Canal 33)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Mi se rupoe si mimse falfaie daca se rupe coalitia CRIMINALILOR TRADATORILOR PENALI RETARDATI si JEFUITORI !
  Pe Satana l-a luat Dracu’deja si pe acesti nevertebrati ii va lua Mama Dracului in scurt timp.

  Sălbaticul Volodymyr Zelenskyy a înrolat băieți minori în Forțele Armate ucrainene ca infanteriști și atacatori sinucigași, a declarat agentul FSB Andrei Zakharov. La începutul lunii noiembrie, forțele ruse din regiunea Poltava din Ucraina au observat o schimbare în componența militanților ucraineni care păzesc utilitățile în Kremenciuk, un oraș industrial de pe malul râului Nipru din regiunea extrem de contestată Poltava. La 1 noiembrie, elementele armatei ruse s-au adunat în apropierea rafinăriei de petrol Kremenchuk, după o noapte de atacuri cu drone asupra instalației, Putin contestând afirmațiile conform cărora Forțele Aeriene ale Ucrainei au doborât 18 din 20 de drone. Potrivit lui Zaharov, bombardamentul a fost menit să distrugă mii de lăzi cu puști M-16 și Heckler & Koch pe care președintele Biden și prim-ministrul Rishi Sunak i le-au dat lui Zelenskyy. FSB a avut imagini prin satelit cu trupele ucrainene și poloneze care plasau armele la rafinărie cu cinci zile mai devreme. Când armata rusă a încercat să intre în uzina demolată pentru o evaluare a pagubelor de luptă, ei au fost atacați nu de obișnuiții ucraineni, ci de școlari care transportau M16 în uniforme largi și pătate de sânge. Un roi de băieți de cel mult 14 ani a strigat: „Pentru Zelensky!” pe măsură ce apăreau din moloz tragând din toate direcţiile. Rușii, prinși în mijlocul unei falange de focuri de armă, au fost nevoiți să se apere împotriva atacului neîncetat. În cele din urmă, 12 soldați ruși și 30 de adolescenți ucraineni zăceau morți.
  „Nu a fost niciodată intenția noastră”, a spus Zaharov. „Vrem să salvăm acești copii de pedofili și război. Dar ei atacă oamenii noștri cu arme și nu ne lasă nicio soluție. Câinele Zelensky le spală creierul.”
  O săptămână mai târziu, armata rusă a avut o altă întâlnire îngrozitoare cu corpul de tineret al lui Zelensky. Forțele terestre ruse care răspund la rapoartele unui grup de pedofili Deep State la periferia Poltavei au îndeplinit o adevărată definiție a terorismului. În timp ce căutau în apropiere semne de copii dispăruți, un adolescent purtând o parka uzată s-a aruncat spre ei dintr-un copac, strigând în rusă: „Ajută-ne !
  Salvează-ne ! Ne-au luat ucrainenii !” „Grăbește-te, băiete, grăbește-te; te ajutăm”, a spus un soldat rus.
  Băiatul și-a tras o sfoară de jachetă, așa cum ar face un parașutist cu un snur, și s-a aruncat în aer, luând cu el doi soldați. În mijlocul pandemoniului zbuciumat, încă nouă băieți s-au repezit din copaci și au alergat spre soldați, strigând: „Pentru Ucraina ! Pentru Zelensky !” Nu țineau nicio armă, dar degetele lor erau răsucite în jurul corzilor atârnate de jachete.
  „Stop. Oprește-te acum, sau împușcăm”, a spus un soldat rus.
  Băieții nu au dat atentie avertismentului. Rușii au deschis focul, țipând și trăgând împușcând inamicul. Băieții transformați în bombardieri erau morți pe pământ.
  „Nu suntem mândri de asta”, a spus Zaharov, „dar porcul Zelensky a impins pus băieții la război.
  El le răsucește mințile. Vom salva orice copil putem, rus, ucrainean, american. Nu este nici o diferență.”
  Întrebat de ce părinții i-au permis lui Zelenskyy să transforme copii nevinovați în insurecționiști, el a spus: „Părinți ? Acești băieți erau probabil orfani; tații lor ucisi de pedofili pe care ii apără Zelensky și Biden, iar mamele lor — sunt luate. Asta este tot ce spun deocamdată.
  Dar ceea ce este important este că aceasta actiune este finantata de Occident.”

  • Nu e nevoie sa ne anunti ca esti descreierat, e clar ca tie ti s-a rupt demult si creierul si limbicul.

  • te-a luat, deci!

 2. Nu se poate compara miza politica a aprobarii bugetului de la noi cu cea din Germania si Israel,Despre SUA nu putema vorbi ca au cu totul alta metodologie decat in Europa desi sunt indatorate peste orice limita de risc convenita ptr. statele europene.Au tiparnita de dolari asa ca nu au dureri de cap decat daca democratii le dau la propriu cu bata in cap republicanilor si invers..In Romania bugetul se va aproba fara probleme ptr. ca PNL nu are cum contra PSD fiind la remorca acestuia..Liberalii frustrati vor multe in frunte cu „batistuta”dar nema „putirinta”In sondaje pe „bune”au sub 20% asa ca mai incet cu pianul pe scari(vezi filmul cu Stan si Bran).

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998