CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Intrebarea zilei: a mintit Alina Gorghiu in fata procurorilor DNA?

3 comentarii / 3459 vizualizări / 16 iunie 2015

Scandalul de imagine în care e implicat președintele PNL, Alina Gorghiu, ia turnuri tot mai neașteptate, după ce presa remarca atît absența ei de pe lista inculpaților, cum era, poate, de așteptat, cît și faptul că a beneficiat de o audiere la DNA secretizată, ca să nu i se boțească aureola de reformatoare morală a societății. La aceste elemente s-ar mai putea adăuga un al treilea, credem noi, poate cel mai grav, anume ipoteza că Gorghiu a mințit în declarația dată în fața procurorilor DNA, pentru a-și salva pielea.

Reamintim, pe scurt, că, ieri, a fost trimis în judecată afaceristul Mihail Vlasov, acuzat de dare de mită pentru trecerea prin parlament a unui proiect de lege în care avea interese directe și care i-ar fi permis să pună mîna pe veniturile Registrului Comerțului. Din cuprinsul convorbirilor telefonice interceptate de anchetatori a rezultat faptul că Mihail Vlasov a fost cel care şi-a exercitat influenţa asupra unor parlamentari, în special asupra acelora care aveau şi calitatea de arbitri în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, astfel încât proiectul legislativ privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comertului să fie însuşit de către parlamentari din partea unor grupuri politice diferite. Aceștia erau: deputatul Aurel Vainer, deputatul Alina Gorghiu, senatorul Klarik Laslo-Attila, deputatul Attila Marko, deputatul Mircea Grosaru şi deputatul Florin Iordache. Intresant: dare de mită, dar nu prea știm cui.

Audiată în februarie la DNA, Alina Gorghiu a declarat procurorilor, conform rechizitoriului prezentat ieri în presă, că nu şi-a pus problema cine a redactat acest proiect de lege, însă arată că acesta era un proiect asumat de formaţiunea politică din care face parte.

O declarație suficientă pentru ca deputata să se plaseze deasupra oricărei suspiciuni: atît timp cît e o inițiativă asumată de către întregul partid, cum se poate opune un deputat disciplinat, care nu vrea să riște vreo excludere?
Din păcate pentru Gorghiu, evoluția proiectului prin parlament demonstrează fără echivoc neadevărul acestei afirmații.
Nimeni din PNL – subliniem nimeni – nu a susținut respectivul proiect, respins de ambele camere.
Mai mult de atît, la Senat și la Camera Deputaților, de care aparțineau inițatorii, proiectul a primit aviz negativ de la toate comisiile sesizate: cea economică, cea juridică și cea de administrație, din Senat. Două dintre aceste comisii erau conduse de liberali, Tudor Chiuariu la juridică și Lucian Iliescu la Economică (Senat).

Cît despre votul în plen din Cameră, după respingerea la Senat, menționăm că absolut niciun liberal nu a votat în favoarea proiectului. Gorghiu – de acum președinte al PNL – a lipsit, misterios, de la votarea propriului proiect, probabil pentru a nu se face de rîs complet, votînd și ea tot contra. Doar doi deputați, au votat pentru proiect, printre ei, însă, niciunul dintre inițiatori.
O situație care dovedește clar că proiectul nu a avut binecuvîntarea nimănui din PNL.
Și atunci, despre ce ”susținere” le-a vorbit Alina Gorghiu procurorilor? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. Hai bre ca putzi a Tariceanu & Co !!

  • Rau e sa nu te duca capul! Tariceanu fuse presedintele PNL, al aceluiasi partid care acum este condus de Alinutza tare-n clanta.
   PNL+PSD=USL.
   PNL+PDL=PNL mai mare.
   Concluzia: clasa politica este formata in marea ei majoritate din coarde penale.

 2. Nu cu mult timp in urma, „justitia independenta” nu se atingea de Elena Udrea. Cum a cazut cocalaru, hop cu Nutzi la puscarie!

  Se stie insa, istoria se tot repeta. Dupa ce Iohannis a aratat-o cu degetu pe Alinutza, „Unbefleckte Jungfrau” (in traducere relativa: „fecioara neprihanita”), aceasta a devenit noua „intangibila”. Da nu tine mult. In Romania, orice minune dureaza trei zile,…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998