CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9675 RON DOWN | 1 USD = 4.6709 RON DOWN | 1 GBP = 5.7134 RON DOWN

Întrebarea zilei: cine sunt ”cretinii”, ”idioții”, ”analfabeții” și ”ticăloșii” lui Dîncu?

14 comentarii / 4459 vizualizări / 15 octombrie 2022

În plin scandal privind demiterea sa din guvern după ce a vorbit despre nevoia de pace în Ucraina, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, lansează un contraatac neobișnuit la adresa detractorilor săi, pe Facebook, din interiorul unei librării bruxelleze. Un atac în care cuvintele foarte grele nu lipsesc, doar numele. Așa că nu ne rămîne decît să speculăm cine ar putea fi cei vizați.

”După trei zile istovitoare, în cele două ore libere rămase pană la avion, regăsesc un loc în care altadată mi-am petrecut multe ore și zile: libraria Filigranes. De câteva luni parcă am uitat că aceste paradisuri mai există pe lume. Aici este cu totul altă lume și o liniște incredibilă. Aici nu se aude vocea idioților, linistea este intreruptă doar rareori de foșnetul moale al paginilor. Aici cărtile te asteaptă cuminți, aliniate ca soldații în formație. A sta aici este o adevarată terapie, un pansament pe o rană sângerândă. Nici racnetele prostilor și nici soaptele mieroase ale ticăloșilor nu pătrund până aici.
De aici îți poti lua energia pentru a ignora tembelismul solemn, puținătatea de minte sau analfabetismul agresiv. Iti dai seama aici că de planeta lor te despart zidurile din carti ale câtorva biblioteci. Ei nu vor înțelege niciodată cum dincolo de niste amărâte de coperti de carton se poate deschide o lume fără limite. Nu o să știe niciodată că există o asemenea cetate cu ziduri de aer, dar in care nu vor putea pătrunde pentru a arunca cu pietre. Aici e un paradis ascuns și niciodată nu vor înțelege cretinii si mediocrii că aici lumea lor nu există și nu contează.
Aici mediocrii și impostorii nu se vor intâlni niciodata cu victimele lor inocente pentru că nu se pot atinge de arma cea mai tare de pe lume: ideea. Refuzați de idee, ei nu vor avea niciodată cetatenie aici, nici statut de refugiat” scrie Dîncu.

Lista suspecților vizați de Dîncu e consistentă, dacă ne gîndim la cei care i-au sărit la gît ori i-au cerut explicit demisia după celebra sa declarație privind Ucraina: Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Dan Barna, Cătălin Drulă, Ionuț Moșteanu etc. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

14 Comentarii

 1. Curios, un impostor ataca alti impostori.!
  Toate declaratiile individului de cand a fost uns ministru al Apararii ne arata ca palaria de ministru a fost prea mare pentru el!
  Locul lui este printre imbarligatorii Tv, analistii anosti de sondaje aranjate si sforarii de la federatia de fotbal.
  Un individ ce se vrea lider pentru grupul de tradatori de la Cluj!

 2. Singura lui sansa este sa acuze clar, cu subiect si predicat. E chiar foarte probabil sa aiba dreptate.
  Altfel sa-si faca bagajele si sa dispara definitiv din politica, precum Ioan Rus, alt clujean de la PSD, altul terminat de „mediocrii și impostorii”, ca asa se fac treburile.

 3. „un pansament pe o rană sângerândă. ”
  -ce rani are dancu?

  • Cica ar avea – de la ultima pentrare anala…

 4. & Dacă Dâncu ar fi ministru apărării în Metaverse probabil că ar duce alte bătălii și nu precum cele de la guvernare, ? Oare în Metaverse ce funcție are, că în librării și în cărți oarecum a lămurit, și cum e și cu funcția de ministru al apărării la guvern, cu politicienii războinici de la USR . cu cheltuielile militare și de instruire, alte cheltuieli cu politica, etc.?

 5. 2 Deci, Dîncu a zis că s-a coborât din universul cărților printre ”CRETINII”, ”IDIOȚII”, ”ANALFABEȚII” ȘI ”TICĂLOȘII” , ca să îndemne la negocieri de pace în Ucraina , angajând însă și instruind și militari, deci o cheltuială neeficientă, sume cărora probabil că USR-iștii le-ar fi găsit chiar și altă întrebuințare, ?Deci ăsta zise că îi ia pe unii de acasă să îi instruiască militărește și să le dea niște bani ca să nu îl mai deranjeze din liniștea bibliotecii, ?

 6. @ De fapt „îi invită” pe unii să se instruiască militărește și le dă și bani, că e cu voluntariat, nu ai e cu ,,arcanul la oaste”, ?

 7. Declaratia lui Dancu “ Negocierea reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina / Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia”. Adevarata dar se pare incorecta. Conform normelor actuale care impun gandirea unitara si daca nu esti pe acea linie esti Putinist, ce ar fii trebuit sa spuna Dancu: “Razboiul total impotriva Rusiei este singura sansa a Ucrainei si a Europei. Impreuna, inainte pana la victoria totala. Multumim USA si conducatorului suprem.Slava Ukrini”. Bineinteles noi mergem mai departe sa infieram o declaratie care indemna la pace si o interpretam si folosin o cheie de politica locala. Declaratia pentru pace apartinea “Ciumei rosii” si asta e factor de agravare pentru ca noi nu facem pace cu “Ciuma rosie”.

 8. Sunt curios ce fel de carti a rasfoit el acolo! Cele de 66 sau șnaps? Sau cele de Tarot? Stai ca alea le invartea Codrin Stefanescu!

 9. cine sunt ”cretinii”, ”idioții”, ”analfabeții” și ”ticăloșii”???
  -toti sau unii dintre aia!
  (putem enumera mai multi)

 10. Uite unde-mi statea sobolanul de biblioteca indopat pina la refuz cu copertile delicioase ale cartilor pe care degeaba le-a citit.

  • .

   • iar mama ta i-o sugea lui Dâncu așa cum maimuta i-a supt-o lui Becker

    • de i-o trag toti la bot?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998