CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Intriga si putere

0 comentarii / 1241 vizualizări / 4 august 2011

S-au incheiat sondajele interne USL. In fiecare judet, reprezentantii PSD, PNL si PC stiu care este raportul real de forte. In linii mari. Acum urmeaza momentul cel mai dificil. Fixarea candidatilor. Pentru consilii judetene si primarii. Dar si nominalizarea viitorilor consilieri. In functie de modul in care se va desfasura aceasta operatiune, actuala opozitie poate veni la putere. Daca rezultatele sunt corecte, lui Traian Basescu nu-i ramane alta solutie decat sa mizeze pe ruperea aliantei. Utilizand toate parghiile posibile in acest scop. Ceea ce inseamna ca USL trebuie sa se pregateasca sa reziste intrigilor, manevrelor de culise ori cailor troieni.
Pana la proba contrara, nu ne ramane decat sa presupunem ca rezultatele amplelor cercetari de piata care au avut loc in toate judetele Romaniei sunt conforme cu realitatea. Evident, nu este exclus ca, in unele localitati, ori liberalii, ori social-democratii sa fi facut o serie de manevre pentru a “ajusta” rezultatele in favoarea lor. Dar acestea, am certitudinea, nu sunt decat exceptii care confirma regula. Exceptii regretabile. Si periculoase. Pentru ca ele pot alimenta suspiciunea reciproca. Si pot da apa la moara initiatorilor unor operatiuni de intoxicare. Menite sa slabeasca sau chiar sa rupa alianta. Dar numarul persoanelor investigate este atat de mare la nivel national incat, cu certitudine, in acest moment, stim ca USL, ca alianta politica, are sanse serioase sa depaseasca, la locale, 50% din totalul voturilor exprimate.
O majoritate cat mai mare peste 50% va defini trendurile. In crestere pentru USL si in scadere pentru PD-L. Daca rezultatele finale de la locale vor confirma aceasta situatie si daca, in cateva orase importante, alianta castiga, atunci, in plan psihologic, atat electoratul, cat si reprezentantii institutiilor care au vreo influenta in ceea ce priveste alegerile vor fi incurajati in sensul combaterii oricarui tip de frauda. Marja de actiune a autoritatilor in ceea ce priveste furtul de voturi se va diminua. O victorie la locale va insemna, implicit, si certitudinea victoriei la parlamentare. Iar o majoritate parlamentara obtinuta de partidele din USL va face imposibila orice impotrivire a Presedintelui Traian Basescu de a accepta desemnarea de catre noua majoritate a premierului. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998