CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iohannis a decis soarta Romaniei: ”Mai trebuie renuntat la niste suveranitate”

10 comentarii / 61296 vizualizări / 13 martie 2017

Președinția lui Iohannis a încercat, ieri, la o televiziune de casă, să schițeze o umbră de reacție la evenimentele din interiorul UE, teritoriu unde țara noastră lipsește cu desăvîrșire în planul ideilor ori al proiectelor. Numai că veștile cotroceniste nu sunt prea bune: încălecată și dirijată tot mai puternic de instituții străine, România trebuie să predea încă și mai mult din suveranitatea sa către state străine.

Consilierul prezidențial Leonard Orban a explicat, astfel, după o lungă și stupefiantă tăcere a președinției pe tema reformării UE, de ce România nu ține aproape de grupul de la Vișegrad și care e viziunea actualei conduceri a statului.

”Dorința României este(…) să fie cât mai aproape de nucleul care avansează cel mai mult la nivelul UE” a spus Orban, la Digi 24.

Cît despre refuzul de a se apropia de grupul de la Vișegrad, consilierul lui Iohannis a declarat:
„Pe subiectul ăsta, răspunsul e foarte simplu: pentru că avem viziuni diferite(…) Noi sprijinim adâncirea integrării. Noi credem că Uniunea trebuie să avanseze, nu cred că trebuie transferate înapoi competențe la state membre, ci dimpotrivă, în continuare, când va fi posibil, să fie transferate competențe la nivel european. Numai așa poți asigura o consolidare a proiectului european”.

Ceea ce nu a explicat Orban e următorul fapt: dacă, în condițiile unei uniuni cu o singură viteză și cu toți membrii egali ideea cedării suveranității era discutabilă, dar măcar avea o logică, în condițiile unei Europe cu mai multe viteze despre ce vorbim?

Cui ar urma să cedeze România ce i-a mai rămas din suveranitate: Germaniei și restului țărilor din nucleul dur ori celor din eșaloanele 2-3-4?

În plus, ar mai exista o problemă dramatică pentru țara noastră.

Zilele trecute, într-un interviu pentru Radio România, ambasadorul italian la București, Diego Brasioli, declara: ”România este o țară care încă își păstrează entuziasmul pentru parcursul comunitar. Eu sunt ferm convins că, dacă guvernele, scena politică vor ști să traducă acest entuziasm, această încredere a populației în inițiative concrete inclusiv la nivel european, România va putea deveni una dintre țările care ar putea constitui un nucleu de forță refondatoare a Uniunii. Evident, în fața provocărilor cu care se confruntă, UE are nevoie de o relansare(…)Cred că România poate juca cu adevărat un rol fundamental în acest proiect. Este nevoie de curaj pentru a-l face(s.n.)”.

Pînă azi, în afara ideii cedării de și mai multă suveranitate, conducerea statului nu a venit cu nicio inițiativă concretă la nivel european. Probabil pentru că îi lipsește curajul de care vorbea Brasioli. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. […] Sursa: inpolitics.ro […]

  • Cedeaz-o pe ma-ta, sasalau nenorocit si natang !!!

 2. Personal si la mine acasa sunt suveranist.Trebuie sa ne intrebam ce conditii trebuie sa indeplineasca un stat spre a fi suveran ? Ne mai putem documenta si asupra suveranitatii Romaniei in parcursul ei istoric ca stat. In conditiile noastre de acuma, de relativa izolare, ne putem intreba ce politici ar avea Romania suverana si cine ar face aceste politici ? In grupul Visegrad nu suntem doriti, in primul rand prin opozitia Ungariei si nu foarte marele entuziasm al Poloniei, mai catolica decat Papa. O politica suveranista, autarhista, nationalista, contra curentului, a avut Nicolae Ceausescu, initiata de Gheorghiu-Dej si Maurer, cum se face ca a esuat ? Ne mai putem intreba de ce o Romanie interbelica cu tratate bilaterale cu Franta si Anglia a ajuns sa aiba un tratat cu implicare in razboi contra URSS cu Germania, dupa ce a pierdut prin ultumatum Basarabia, si prin Arbitrajul de la Viena nordul Transilvaniei, fara sa traga un foc de arma, in spate stand Germania si politica ei in raport cu URSS, aliatii nostri traditionali, garanti ai suveranitatii Roamniei. neoferind ceva in sensul protectiilor la care s-au angajat? In acest moment NATO este sub semnul intrebarii, noi avem o protectie vremelnica asigurata de SUA, singura efectiva pe care ne bazam, Germania avand interes sa fie in relatii comerciale cu Rusia. Fara Anglia, posibil si fara Franta, si cu Franta, Germania este heegemona UE, pentru ca poate, o Germanie inca sub ocupatie militara americana si sub monitorizare politica americana, de care doreste sa se emancipeze. Noi, cu mare insistenta si consens national, suntem mebri UE, milioane de ramani traiesc inafara Romaniei, in statele UE, Rusia, gard in gard cu noi, recupereaza parti din Ucraina si castiga teren in Balcani, Bulgaria Serbia, apropiere de Turcia, singura forta navala alta decat Rusia din Marea Neagra, Rusie care daca ia Odessa, pentru ca poate, are nevoie de Dobrogea, ca punte terestra spre Bulgaria – Serbia, plan vechi, istoric, ortodoxist-panslavist, resuscitat, bariera militara este SUA, cat va avea interes, si eventual, diplomatic, Germania, cum manevram ca membri UE, cum am manevra ca suverani, implicit nemembri UE? Romania, acuma, poate avea acuta nevoie de bani, pe care nu-i produce, deci imprumut FMI. Datornicii FMI trebuie sa accepte condintionalitatile FMI, de regula ruinatoare, una din ele cere sa mai vindem ceva, portul, aeroporturi, sarea, ceva zacaminte de aur, mai sunt si copaci, sursele de apa potabila, centralele electrice si desigur sa mentinem salariul minim si mediu la nivel scazut pentru a vinde ieftin forta de munca celor care vor plasa investitii in Romania. Romania acuma, prin vointa a 18% din votanti este guvernata PSD, Ce proiecte de investitii suverane are PSD ?

 3. Daca nu avea stofa de sluga, nu ajungea presedinte. Aveti ceva pretentii de la hotul de case cu acte false? Nu le mai aveti. Pacat de noi. Sau poate mai sunt ceva romani adevarati care i se pot opune slugii?

 4. Cedare de suveranitate? De ce, pentru ce, pentru cine, cui folosește.? Și pînă la urmă cine ești ,,tu” să decizi asta? Cumva suveranitatea națională e pusă la vînzare pe taraba lu’ măta.?

 5. Pana acum ,cedarea de suveranitate s-a facut pe blat, inseland poporul si spunandu-i acestuia cata si mai cate, minciuni stranse in tratate de aderare care nu au fost aduse la cunostinta poporului ,astfel incat acest popor s-a trezit cu tara amanetata, s-a trezit cu utilajele fabricilor si uzinelor taiate si vandute la fier vechi, s-a trezit cu bogatiile tarii vandute, mai precis cedate, s-a trezit cu padurile seculare taiate numai printr-un contract incheiat cu structurile mafiote ale Romaniei si mana in mana cu jigodiile occidentale, si acum acest penal de presedinte vine si ne spune ca trebuie sa mai cedam din suveranitate! Pai dle, tradator de tara si neam romanesc,ca neamul tau nu-l
  tradezi ca nu ai ce sa tradezi fiind pe teritoriul Tarii noastre, Romania, a venit timpul sa te autosuspenzi daca mai ai un dram de onoare, ca daca nu te va suspenda parlamentul. Cum indraznesti sa cedezi din suveranitatea tarii, ma,ai? Esti fie un prost care nu-si da seama in ce functie este sau esti vandut lui Merkel care nu catadicseste sa impuna ea „noua ordine ” in Europa. Nu vezi ma cat de tembel esti? Pleaca ma din tara si lasa tara sa se dezvolte asa cum crede ea.

 6. Sangele apa nu se face. Ati vrut neamt, luati deaici. Mai votatil inca o data. Tu toti in piata Victoriei.

 7. De acord cu dl. Petre Vasile ! In istoria noastra Germania ( in diferitele ei forme si denumiri) NU a iubit acest popor amarat ! Niciodata ! Si asa ca ne-am procopsit inca o data cu sluga ei pe post de „presedinte” ! Unde mai pui ca e limba lui materna, asa ca sa inteleaga usor ordinele de la Berlin ! Credeti ca degeaba UK a decis sa iasa din ue ?! Pai cum asa, germania a pierdut 2 razboaie si este prima putere europeana?! Asa ceva nu poate fi acceptat de UK !!! Cat despre mica franta ce sa mai spui?! O tara mare in cultura dar mica in politica actuala dupa chipul si asemanarea caraghiosului de f.h., care a transformat franta intr-o simpla remorca a Germaniei…
  Si atunci ce va mirati ?!

 8. si ce ziceau uni ca transilvania nu se da . si cind au intrat in ue au cedat suveranitatea tari . bruxellului . si cind sa intrat in nato. o sa ne vinda la pachet.

 9. Suntem vanduti dupa revolutie…pardon dupa lovitura de stat.vanduti de fiecare domn Presedinte.Romania este la ora actuala COLONIE.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998