CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iohannis a semnat: Noul Coldea – vechiul Coldea 1 – 0

10 comentarii / 5322 vizualizări / 29 noiembrie 2022

Președintele Klaus Iohannis a revărsat din nou o ploaie de stele de general peste serviciile secrete și armată, cu prilejul Zilei Naționale. El a semnat azi decretele privind înaintarea în gradul de general – cu patru stele a generalului-locotenent – cu trei stele Ionescu Răzvan din Serviciul Român de Informații; înaintarea în gradul de general locotenent– cu trei stele a generalului – maior cu două stele Bizadea Romeo-Cristian din SRI; înaintarea în gradul de general locotenent– cu trei stele a generalului – maior cu două stele Ciocîrlan Adrian din SRI; privind înaintarea în gradul de general locotenent– cu trei stele a generalului – maior cu două stele Răducu Gheorghe-Stancu din SRI.

Interesant de remarcat că actualul șef operativ al SRI, prim-adjunctul Răzvan Ionescu, a obținut a patra stea de general la cei 47 de ani ai săi și după 5 ani în funcție. Vîrstă la care predecesorul său, Florian Coldea, era trecut în rezervă de Klaus Iohannis cu doar 3 stele pe epoleți, după 12 ani în funcție. Același grad pe care l-au primit azi toți cei trei adjuncți ai lui Eduard Hellvig.

Noul Coldea – vechiul Coldea, scor 1-0. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Cand ai valoare… ai valoare!
  Sa-ti iei 4 stele-n 5-6 ani, inseamna ca ai valoare!
  Numai ca, daca ne uitam retrospectiv – ca acum cateva zile (ma)Ciuca al nostru, eroul din inchipuita batalie de la Nassiriya, si-a inaintat uniforma in gred! – astia de acum chiar isi merita stelelelelele, ca deh!… au prestat pe campul cuvenit!
  Hai sa fie intr-un veas bun, si la cat mai multe! – Coreea de Nord scrie pe ei

 2. Din cate stiu eu,Coldea e general cu 4(patru) stele.Se punea problema sa fie judecat de procuratura militara si aia nu aveau un grad asemanator sau egal.O ciudatenie, pentru ca in armata este o prevedere care spune ca „functia doboara gradul”.Va rog sa cercetati.

  • OK

 3. Ar trebui aliniate functiile cu gradele, ca in MApN. Scazand functiile nu ar mai fi asa functii mari. De exemplu functia de prim adjunct al Directorului SRI sa fie de general de brigada, adjunctii acestuia sa fie colonei, sefii de unitati sa fie maxim locotenent colonel. Doar in SRI e prostia asta cu general de paie si comanzi 10 persoane. Bani tata nu gluma. Scad functiile scad si pensiile . Ce ziceti baietii. Faceti reorgnizare?

 4. Avem peste 2200de generali activi si in rezerva salarii si pensinu gluma .SLAVA.

 5. Vedem in ultimul timp la TV penuria de generali care fac ”analize militare” cu privire la razboiul din ukraina. Nu sunt in stare sa spuna ceva inteligibil, vin mai ales la Antena 3, acolo se fac de râs cel mai des. Bizadea a fost recompensat, pentru ca in anul 2021, parca (sau la finalul lui 2020) a participat la o intalnire de taina, in care a fost desemnat viitorul presedinte al RO: Ciucă! A aparut un articol – in National sau Cotidianul, dar a trecut neobservat, lumea era ocupata cu pandemia. Ciucă nici nu era incă prim-ministru. La intâlnire au participat oameni de afaceri, politici, chiar si Mihaela Nicola – din publicitate, care are un frate (nu mai stiu care erau increngaturile) si bineinteles SRI, organizatorul de taină. Ciucă va fi viitorul presedinte, nu candidatul, ci presedintele ”ales”! Bizadea a fost desemnat atunci sa se ocupe de toate acestea, adica sa se concretizeze hotărârea de taină. Asa ca acum e general, nimic surprinzator, ca nu auzise nimeni de el. Are si o sotie asociata prin niste firme, parca. Interesant.

 6. @ Care nu ați înțeles că Bucureștiul este doar un județ al Republicii Moldova și că la Parlamentul European vă reprezentați doar pe voi, conform votului popular, ?

 7. Stelele date pentru politie politica sau pentru indeplinirea ordinelor stapanilor adevarati externi? Sau si si?

 8. & Interesant simbolul de pe caschetă al stelei de sub coada acvilei, ?

 9. & Kovesi în fotografia de la articolul de deasupra celui cu Florian Coldea,? Acvila,cu ou sau găinaț , referitor la indivizi care ,, au noroc cu păsărici care se găinețează pe capul lor”, ? General al lu’ Băsescu, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998