CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9743 RON UP | 1 USD = 4.7112 RON UP | 1 GBP = 5.7209 RON UP

Iohannis a uitat de grija față de româno-americani: Nimic despre tragedia din Florida

2 comentarii / 2089 vizualizări / 29 septembrie 2022

Președintele Klaus Iohannis nu a vrut să bifeze o recentă vizită în SUA fără să dea ochii cu românii de pe coasta de vest, la San Francisco, hotel de superlux. Gurile rele au vorbit de călătorie de plăcere/shopping. Nu e adevărat: președintele a vrut să transmită românilor din SUA că România nu i-a uitat și va fi mereu alături de ei. Ar fi fost un gest frumos dacă nu i-ar fi luat doar cîteva zile să uite cu desăvîrșire de românii-americani. În consecință, niciun oficial român, de la MAE la președinție nu pare interesat de tragedia românilor din Florida, răvășită de cel mai mare taifun al secolului. Morți, răniți, dispăruți, sinistrați? Or fi, dar cine să se intereseze de ei?

”Fără oameni, nimic nu este”

”Comunitatea românească din SUA este o punte extraordinar de importantă între România și SUA. Sunteți dumneavoastră și vă mulțumesc! Și în încheiere, cea mai bună parte a acestui Parteneriat Strategic sunt oamenii, fără oameni nimic nu este” a clamat Iohannis la întîlnirea cu românii din zona San Francisco-Los Angeles, zilele trecute.

A plecat senin și a uitat instantaneu de românii americani.
De cîteva zeci de ore, statul american Florida, unde se află a doua mare comunitate de români din SUA – numărul variind de la 35.000 de cca.200.000, funcție de surse – este răvășit dramatic de mega-taifunul Ian. Peste două milioane de oameni evacuați ori grav afectați, pene de energie, apă de un metru pe străzi, clădiri și mașini distruse șamd.
Nici administrația prezidențială, nici guvernul Ciucă, nici alți oficiali nu s-au interesat și nu ne-au informat pînă acum dacă taifunul a ucis, rănit ori sinistrat vreun român. Deși avem consulat general la Miami, plus cîteva asociații ale românilor din Florida, care ar putea furniza oricînd informații.

 

Dovadă că diaspora prezintă interes doar în alegeri. Ori cînd trebuie să servească drept pretext cuplului prezidențial pentru excursii/shopping de cinci stele. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Ce legatura are tragedia respectiva cu conturile lui Johannis din USA? El s-a dus acolo sa isi aranjeze conturile, umflate bine pentru servilism, armament pt Ukraina, BMW, etc. Cand ati simtit ca Johannis ar avea sentimente de compasiune fata de cineva? Never! A avut fata de Kovesi.

  2. Misu pricopsitu si compania….Mihalache si BOR via s.r.l.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998