CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Iohannis, acuzat de Năstase că ”vinde” Delta pentru un post extern

3 comentarii / 4834 vizualizări / 23 februarie 2023

Fostul premier Adrian Năstase, cel în al cărui mandat România a dat Ucraina în judecată la Haga pentru teritoriile marine și a cîștigat, reamintește pe blogul propriu că ucrainenii au vrut să sape canalul Bâstroe și acum două decenii, dar au fost blocați la timp. Lucru care azi nu se mai întîmplă, cu binecuvîntarea președintelui Klaus Iohannis, care ar urmări un post extern călduț.

„În 2004, soluția solicitată de România și de Comisia Europeană a fost OPRIREA LUCRĂRILOR și, ulterior, CONSULTĂRI – EVENTUAL CONTINUAREA LUCRĂRILOR. Mai precizez că în aceeași perioadă, guvernul pe care l-am condus a deschis un proces internațional la Haga pentru delimitarea spațiilor maritime între România și Ucraina. Acum, Iohannis (care, probabil, se pregătește pentru un alt job) anunță o altă formulă – CONTINUAREA LUCRĂRILOR la Canal, iar CONSULTĂRI când se va putea, permițînd Ucrainei să ne pună în fața unui fapt împlinit, deoarece consideră el că trebuie să ținem seama că Ucraina este victimă a agresiunii Rusiei!! Ar trebui să-și dea seama și el că, la sfârșitul războiului, ar fi imposibil ca situația să fie adusă în condițiile inițiale.
Cred, în continuare, că în afara unor interese generale ale alianțelor din care facem parte (influențate de principalii actori ai acestora), România are dreptul de a-și formula, promova și apăra și interese distincte, specifice. Unul dintre acestea este legat de protejarea gurilor Dunării și de ieșirea la Marea Neagră”, afirmă Năstase. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Unde ne sunt paraditorii, sa puna ei, pe bune, de un dosar un-grade Belina, ca au toate datele?! Unde sunt dosarele de tradare nationala, unde a dormit timp de un an Tsipras de Romania, alias Simion indignatul la ceas tarziu (poate prea tarziu)?! Unde ne sunt scolitii (spoitii, in fapt) la scoli etranjere de renume (sau sub zidurile lor), sa se indigneze verde, de mediu si vegan pe distrugerea unui patrimoniu UNESCO?! Problema asta e ca turnesolul, a dovedit, inca o data si pentru idiotii utili, ca ‘schimbarile climatice, incalzirea globala, energia verde, distrugerea stratului de ozon’ reprezinta doar o noua ideologie, de sorginte marxist-fascista, care sta la baza reeducarii planetei, dupa hachitele unor decrepiti interesati in suptul si directionarea resurselor in interes propriu…Nici delta, nici explozia gazoductului, nici experientele cu toate armele din dotarea NATO n-au sensibilizat-o pe bioenergeta Greta, ca n-a primit textul…a ramas calata pe fratii Tate…Eu tot astept verzii aia de la Pace sa se lege cu lanturile de canalul Bastroe, sa-si intinda corturile in ‘teatrul’ (de fapt circul) de operatiuni Ucraina, sa se lege cu lacate de fermele de pasari si de porci care sunt exterminate ritualic pe altarul satanist…si sa militeze, naibii, pentru ieftinirea electricei, daca tot vrem sa ne inverzim cu totii!
    P.S. Tot ma mira cum de ‘criminalii si teroristii rusi’ au pastrat un armistitiu respectuos la vizita bideneza…sau, e totusi, o mare cacealma si toata mizeria asta a fost, deja, transata, mai ales ca rusii urmaresc de multa vreme sa ramana singuri la gurile Dunarii si ucrainenii sustinuti de idiotii utili se straduiesc pentru fratele mai mare…rusi cu totii…

  2. Colonia are multe drepturi, dar cine sa i le apere? Sclavii care ar da orice pentru (doar) binele lor? Colonia este singura in bataia vantului; sclavii continua sa se taraie in fata stapanilor.

  3. Cat timp Ucraina are in spate SUA care controleaza NATO si UE o doare la basca de Romania.Stie ca slugile care ne conduc nu o sa faca nimic , ei au ordin sa ajute Ucraina si Moldova.Democratie ,pe cine sa alegi daca dupa aia face ce vrea si nu e pedepsit in nici un fel.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998