CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iohannis, bagat la mijloc de adversari: ”Absent”, ”invizibil”, un ”trîntor solemn”

5 comentarii / 3634 vizualizări / 14 iunie 2019

Președintele României este făcut sandviș între partide politice nici măcar aliate, în decurs de cîteva ceasuri el fiind desființat atît de Călin Popescu Tăriceanu, în termeni aspri, cît și de Dan Barna, liderul USR.

”Ieri, de ziua sa, dl Klaus Werner Iohannis și-a făcut un cadou ”instituțional”: și-a convocat susținătorii devotați pentru semnarea unui pact ilegitim și imoral – din motive pe care le-am expus deja miercuri – menit să alimenteze, la nivelul publicului, impresia că domnia sa lucrează.

În fapt, România are la Cotroceni un trântor solemn, un politician – creație de laborator care nu a pus nicio piatră la eșafodajul european, a fost plantat de alții în capul mesei, dar încearcă să-și aroge acum meritele altora.

Căci nu! Dl.Iohannis nu a făcut nimic pentru integrare! Alții au făcut-o. Guvernele din perioada președintelui Emil Constantinescu, guvernul Năstase, guvernul pe care eu l-am condus, pe ele a apăsat răspunderea integrării României în NATO și UE. Pe atunci, dl. Iohannis era un primar din Sibiu care nu făcea decât să profite de generozitatea guvernului pe care l-am condus și să-și croiască drum electoral pe banii alocați de noi Sibiului, capitală culturală europeană.

Azi, fostul primar se crede vreun Churchill ori Nelson Mandela al României; crede că parcursul european al țării stă strict în augusta sa persoană și împrăștie, între două navete la Bruxelles și un palton trântit nervos pe capota mașinii, minciuni toxice despre ”cei care vor să scoată țara din UE”.

Niciun partid nu a avut vreodată această temă, la noi, în campanie ori în afara ei. Niciun politician cât de cât relevant nu a pus la îndoială orientarea pro-europeană a țării.
Faptele există doar în imaginația prezidențială.

Ca unul care mi-am pus semnătura pe documentul de aderare a României la UE, nu am de gând să accept lecții de europenism de la unul care stă mai mult prin munți ori prin străinătate decât la locul de muncă. Și care a fost și el prezent la ceremonia de aderare sus pomenită. E drept, ca invitat al guvernului altei țări” a scris Tăriceanu pe Facebook, după semnarea Acordului politic de la Cotroceni.

La rîndul său, Barna l-a acuzat pe Iohannis, la Realitatea TV, că e un președinte invizibil, absent și cu un rol asumat strict formal: „Am avut două tipuri de preşedinţi: un superjucător, domnul Băsescu, care cumva a transformat toate instituţiile în jetoanele tablei de joc personale, şi preşedintele actual, Klaus Iohannis, care este un preşedinte foarte instituţional formal. Cred că rolul de preşedinte ar trebui să fie cumva mai vizibil, mai asumat, trebuie să fie mai prezent social(…) Preşedintele nu este administratorul unui oraş. Klaus Iohannis a fost şi primar, este unul dintre atuurile domniei sale, pentru că a fost primar la Sibiu. Preşedintele României nu are un rol de administrator al unui oraş, rolul lui este de a reprezenta societatea consistent, de a transmite mesajele şi de a da viziunea pentru România. Acesta mi se pare că este rolul principal al unui preşedinte.” a punctat Barna.(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Puturosu de la Cotroceni.

  2. Nu poate iesi un presedinte bun dintr-un baron local prostanac.

  3. daca nu ar fi fost bun,nu l-ar mai ataca toti autoinchipuitii mari oameni politici,gen tariceanu sau exaltati de rezultate de moment precum barna!!!

    • Nu spune nimeni că Iohannis nu e bun, deși spumează de răutate, pe fondul unui rânjet de criminal sadic, dar toată lumea vede că e prost.

  4. […] a két világháború közötti romániai német-náci szervezet örökségének átvételétől a második elnöki mandátumáig (hacsak közben ki nem nevezik valamilyen magas európai tisztségbe, s akkor azt kell megoldania […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998