CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iohannis: ”Boc e pur si simplu depasit de situatie”

0 comentarii / 2582 vizualizări / 8 iulie 2010

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, azi, că are „impresia” că „Guvernul nu are niciun concept” în ceea ce priveşte disponibilizările din administraţia publică, iar despre premierul Emil Boc a spus că este „pur şi simplu depăşit de situaţie”.

Iohannis a declarat, într-o conferinţă de presă, că „se pot face reduceri în administraţie” şi implicit economii la bugetul public dacă se impun alte modele de administraţie, dar nu „prin a tăia posturi”, relatează Mediafax.
Acesta a oferit câteva soluţii pe care le consideră „mai bune” decât cele propuse de Guvern.
„Am impresia că Guvernul nu are niciun concept (în reducerea posturilor din administraţie – n.r.). Se pot face reduceri în administraţie, dar nu prin a tăia posturi, ci prin a schimba conceptul în administraţie. De exemplu, se putea foarte uşor veni cu o legislaţie modificată care permite organizarea instituţiilor culturale în altă formă decât la grămadă cu funcţionarii şi atunci am fi avut 125 de oameni, cei aferenţi teatrului (Teatrul Naţional „Radu Stanca” – n.r.), mai puţini pe schemă. Aceste lucruri se pot face. Tot aşa se poate crea un cadru ca anumite servicii de tip administrare, să poată funcţiona în regim de societate comercială sau societate pe acţiuni în subordinea administraţiei locale şi iar am fi avut o externalizare fără privatizare Există multe modele de administraţie. Dar cel mai prost este de a tăia posturi şi de a gândi scheme de administraţie ulterior”, a declarat Iohannis.
Întrebat de ce crede că Emil Boc, fost primar al unui oraş mare, care sigur cunoaşte problemele din administraţie, a luat aceste decizii, Iohannis a spus că „e pur şi simplu depăşit de situaţie”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998