CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Iohannis calca pe oua

10 comentarii / 3465 vizualizări / 3 septembrie 2021

Mai toată lumea e iritată de poziționarea președintelui din ultima perioadă, în sensul pasivității cvasitotale. Țara piere, cum se zice în bătrîni, iar Iohannis nu știm nici măcar dacă se piaptănă, pentru că nu îl vede nimeni. De ce a ales președintele această atitudine? Un răspuns ar fi: de frică.

În criza politică a momentului, una extrem de grea și cu final încă neîntrevăzut, lipsește sintagma magică.

”Suspendarea președintelui”.

Invocarea ei, la un moment dat, de către vreunul dintre combatanți, ar scoate la lumină o situație dramatică pentru Cotroceni: în cazul unui vot secret în Parlament, Klaus Iohannis s-ar putea baza pe susținerea doar a unei părți din PNL, fie ea și majoritare.
În rest, PSD, AUR, USRPLUS, orbaniștii și chiar UDMR ar avea motive zdravene să i-o coacă.
Norocul președintelui e că, deocamdată, nu există motive pentru a se dezbate suspendarea lui.
Ele ar putea apărea oricînd, să zicem în cazul încăpățînării de a-l reinvesti pe Cîțu premier în cazul succesului unei moțiuni de cenzură, în pofida deciziei CCR de anul trecut.
Dar deocamdată, cum spuneam, nu există acele motive.
Și pentru ca lucrurile să rămînă așa, e recomandat ca președintele să facă valuri cît mai puține, din turnul său de fildeș. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. peste un ceas sa il suspendati pe sas …shnoii apoi , ca si acum , vai de tara , vai de tara m vai de noi , megem iar in mondo tour cu nadrafii rupti in cur

 2. nadrafii ROG a se citi nadeagii

 3. „Cuierul de la Cotroceni” face ce stie mai bine: DOARME. Dar nu pentru asta a fost plasat acolo de SECU? Avem o dictatura SOFT, cu aparente civile. Dar nu CIVILIZATE. Germania e de acord. Ce mai vrea poporul?

 4. Nu sint convins de asta. Chiar daca am parasit oficial politica acum 25 de ani, am ramas conectat la realitatile ei. Si, mai mult decit atit, cunosc foarte bine viata nationalista, sau mai bine zis pretins nationalista din Romania. Ce s-a intimplat in tara in ultimul an m-a pus pe ginduri si incep sa cred ca noua securitate (care numai patrotica nu este) creaza nu numai noi partide patriotice si noi eroi patrioti dar si pretinse site-uri nationaliste care de fapt compromit nationalismul.
  Anul trecut am primit suficiente informatii despre George Simion cit sa inteleg ca acesta este creatia SIE. Si dupa alegeri am scris pe baza acestor informatii articolul “AUR-ul securitatii”. Apoi am vazut ca in parlament au intrat prin AUR si citiva patrioti adevarati, dar sint atit de putini incit nu deranjeaza pe nimeni. Ramine de vazut citi dintre acestia vor mai intra si in parlamentul viitor. Despre altii, aveam de mult informatii negative. AUR isi permite atitudini patriotice intrucit nu are nici o sustinere pentru realizarea initiativelor lor. Din cite simt eu, serviciile pregatesc déjà noile garnituri pentru inlocuirea parlamentarilor compromisi.
  Pe PSD nu se poate conta, Ciolacu este santajat cu dosare care bat pasul pe loc iar alti lideri de frunte sint de mult oamenii serviciilor. Sint multe de spus, dar ideea principala este ca lucrurile sint batute in cuie de mult. Vom vedea in curind daca am dreptate.

 5. Ce pretentii sa aiba cineva la sluga sașa ce a slugarit la mai multi stapani, fie ei nazistii lui Merkel, fie stalinistii asasinilor exsovietici in lege.Inteligeta lui Iohannis este atat de redusa incat acesta nu vede nici oule pe are calca, darmite terenul minat pe care singur si la creat in jur.

 6. […] Bogdan Tiberiu IACOBSursa: inpolitics.ro […]

 7. IO crez CĂ CARmEn IOHANNIS CAlCĂ pe ouă…săsești

 8. S-au prins si nemtii ca asta e Prostul sekuricilor? In sfirsit!

 9. De corectat titlul: Iohannis se calcă pe ouă

 10. este vorba de antismitism cînd au fost recuperate bunurile Grupului Etnic German (Deutsche Volksgruppe) de către FDGR sub diriguirea lui Klaus Iohannis. Şi cînd FDGR a fost declarat succesor al Grupului Etnic German. Asta nu se pune de niciun fel, chit că însumează bunuri în valoare de sute de milioane,poate chiar de miliarde de euro. Cornel Nistorescu

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998