CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iohannis – cu STS muma, cu Doi si un sfert ciuma

2 comentarii / 3404 vizualizări / 16 mai 2017

Klaus Iohannis este deranjat de situația creată după ce Senatul a modificat ieri Ordonanța de înființare a DGIPI, eliminând CSAT-ul din procesul de numire al șefului instituției. Purtătoarea sa de cuvînt critică aspru decizia, în numele șefului său. Care șef dovedește că măsoară lucruri similare cu ocale tare diferite, însă.

”Este un demers cu miză politică, este o nouă acțiune care pare că face parte dintr-un plan de limitare a atribuțiilor Președintelui, am văzut același tip de acțiune în cazul ANCOM, și am discutat la momentul respectiv despre acea ordonanță de urgență – urgența nu a putut fi justificată în niciun fel la momentul respectiv. Prin votul de ieri de la Senat, practic, această conducere a DGIPI va fi stabilită doar de către un ministru, fără avizul CSAT, implicit avizul Președintelui” a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Am fi gata să-l credem pe cuvînt pe președinte că e indignat, dacă nu ne-am aminti un episod de acum trei ani.
Mai precis, de cînd Iohannis fusese desemnat candidat pentru postul de ministru de Interne și vicepremier de către PNL, în guvernul USL, exact în perioada în care alianța înaintase o propunere legislativă privind trecerea STS de la CSAT la MAI, adică exact ca în situația actuală.

Pe atunci, Iohannis nu a suflat public o iotă despre ”miza politică” a manevrei, ori despre tentativa de ”limitare a atribuțiilor președintelui”, zicînd, în schimb, bogdaproste că va avea o parohie încă și mai puternică (chiar dacă n-a fost să fie, pînă la urmă). (B.T.I.)

P.S. Tot din intervenția de azi a purtătoarei de cuvînt a președintelui aflăm că acesta va vizita, pe 22 mai, spitalul privat Sf.Constantin din Brașov, un demers cam neuzual al lui Iohannis.
Spitalul sus numit îi are printre patroni pe miliardarul Mihai Miron.
Despre care aflăm lucruri nostime de aici.

Nostime și cam neortodoxe…

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Il supraestimati. Credeti ca a stiut despre ce este vorba ca sa aiba vreun punct de vedere? Ce idei nemaipomenite de-ale lui johanus v-au ramas in minte din perioada USL??/

  2. Inca o dovada ca d.kwi nu are nici o treaba cu functia de presedinte al tarii….In opinia lui a mostenit o gramada de „jucarele” cu care vrea sa se joace in mandatul sau…cum cineva incearca sa mai reduca din numarul lor cum sare ca ars ….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998