CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iohannis, dat de gol de un consilier prezidential: doreste esecul referendumului

0 comentarii / 3706 vizualizări / 27 martie 2019

Acum cîțiva ani, fostul consilier prezidențial pe probleme juridice, Elena-Simina Tănăsescu, avertiza la modul cel mai serios asupra inoportunității comasării unui referendum – de modificare a Constituției, pe atunci – cu alegerile europarlamentare, sugerînd chiar că, în acest fel, se urmărește, de fapt, eșecul voit al scrutinului.

”Ramane valabila intrebarea de a sti cui foloseste o astfel de mixare, dincolo de argumentul relativ populist ce vizeaza eventuale economii pentru bugetul de stat. Din perspectiva europeana, desigur ca alegerile pentru Parlamentul European capata o miza confuza atunci cand sunt amestecate cu obiective extrem de importante pentru o singura natiune intr-un singur stat. Din perspectiva nationala, revizuirea Constitutiei ar putea suferi de o oarecare banalizare de vreme ce este finalizata cu prilejul unor alegeri organizate pentru un alt scop. In orice caz, nici alegerile europene si nici referendumul pentru revizuirea Constitutiei nu vor iesi castigatoare dintr-un astfel de demers, iar a pune doua tipuri atat de diferite de scrutin in antiteza nu cred sa fie o idee foarte fericita” afirma ea, într-un interviu pentru ziare.com.
”Momentul ales pentru desfasurarea referendumului pentru revizuirea Constitutiei impune exigente destul de constrangatoare pentru cei care doresc validarea lui; aproape ca devine legitima intrebarea de a sti daca nu cumva se doreste, de fapt, contrariul, adica esecul referendumului” mai avertiza Tănăsescu. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998