CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iohannis, desfiintat de Deutsche Welle: ”Un fals promotor al reformei”

3 comentarii / 3897 vizualizări / 12 noiembrie 2019

Klaus Iohannis este criticat în termeni nemiloși într-o analiză a postului Deutsche Welle și, culmea, sub pana unuia dintre marii săi admiratori de odinioară, Petre Iancu.

”Klaus Iohannis a profitat de efectele succeselor sale din ultimele şase luni, în special de victoria la referendum şi de fie şi tardiva debarcare a guvernului Dăncilă. Fortificat şi de instalarea la putere a partidului său, PNL, de bonusul funcţiei şi de imaginea sa externă, de proeuropean, şeful statului a reuşit să dea observatorilor superficiali impresia falsă că ar fi un promotor autentic al reformei şi un garant al stabilităţii în faţa tăvălugului pesedist.

În realitate, ar fi trebuit să atârne greu multiplele lui nefăcute din ultimii trei ani. De pildă dispreţul lui manifestat faţă de democraţie prin refuzul de a-şi confrunta contracandidaţii în dezbateri publice. De pildă modul josnic în care a validat demiterea unei nevinovate ce binemeritase din partea naţiunii, ca Laura Kövesi, doar ca să-şi salveze propriul fotoliu. Ori, de pildă, mai grav, repetatele şanse nejustificate acordate de Iohannis partidului-stat, ca vârf de lance al unei cleptocraţii pesediste dezlănţuite în contra statului de drept şi a instituţiilor sale, între care şi preşedinţia. Pe care PSD a anemiat-o, cu complicitatea CCR şi a noncombatului prezidenţial în aşa un hal, încât nu e clar pentru ce mai e nevoie ca preşedintele să fie ales direct de popor, spre a se bucura de maximă legitimitate” scrie analistul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Il critica de-l nenoroceste! E un soi de apologie pe invers, adica, uite, frate, ce tolerant e asta cu pesedistii, ca inca mai misca socialistii prin papusoi, cand ar fi avut si sustinere si dreptul sa-i extermine pe virusi…Sinistru personaj Iancu asta, fara nicio logica, fara urma de spirit democratic, fara urma de realitate in sustinerile sale… pare un barnaretz anemic ce joaca rolul de oponent al lui Joianus, lasand sa se inteleaga cat rau mai e de facut si puturosul asta n-a pus, inca, umarul…

  2. OK, deci aia de laDW nu-l mai voteaza in turul 2, nasol. Infrang ai nostril!

  3. […] “Iohannis, desființat de Deutsche Welle: ”Un fals promotor al reformei””, scrie inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998