CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iohannis, desfiintat de Tismaneanu: ”Presedintele-dezertor, mereu intarziat, mereu dezamagitor”

9 comentarii / 7901 vizualizări / 30 septembrie 2019

”A spus ca nu vrea sa fie un presedinte-jucator. In mod cert, n-a fost. Dar, din pacate, a fost un presedinte-dezertor. Rar mi-a fost dat sa vad un caz de dezangajare civica precum cel al domnului Iohannis. Cinci ani de zile oamenii au inghetat protestand impotriva faradelegilor pesediste. Le-a urmarit ,”atent si ingrijorat” din Palatul Cotroceni. S-ar putea sa fie reales. Dar, for the life of me, nu-mi pot imagina pasiunile, pro sau contra, legate de personaj. E ca un ghetar: mare, tacut, impasibil. Ori ca o plimbare prin deșertul Gobi. Cu un suras Colgate de-ti vine sa-ti schimbi pasta de dinti”.

Descrierea de mai sus aparține politologului Vladimir Tismăneanu, oarecum surprinzător fiind vorba de un personaj în general devotat președinților în exercițiu.

”E fundamental plicticos, nu doar non-charismatic, ci de-a dreptul anti-charismatic. Ceea ce nu e neaparat rau. Dar in loc de charisma, ar fi trebuit sa ofere, vreme de CINCI ani, credibilitate institutiilor democratice. S-a complacut intr-o pasivitate fara riscuri. A cultivat, pana la supra-satiu, tacerea. Cand a vorbit, a facut-o mereu tarziu, inghitind in sec. Fara nicio tragere de inima. Mereu intarziat, mereu dezamagitor. Cand Felix il voia premier, stia el ce stia. N-am nicio miza personala in aceste alegeri. Dar am o anumita obligatie fata de cei care ma citesc de a le spune franc ceea ce gandesc. Omul a dezertat vreme de CINCI ani. Nu vad ce l-ar impiedica sa o faca pentru inca un cincinal…” mai scrie Tismăneanu, pe Facebook. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. N-a platit taxa de protectie si Valodea l-a executat. Dar mai bine asa decat sa platesti ca Iliescu si sa te injure dupa aia!

 2. @Radu
  Bun comentariul. Se pare ca to’arsul Tismaneanu n-a prea fost bagat in seama de Iohannis. Nu tu re-condamnari ale comunismului, nu tu sinecuri universitare sau diplomatice. Nu e bine domnu’ presedinte!!! Dar nu-i nimic, Volodea o sa primeasca ceva de la Luluta Kovesi, spre care se vor orienta toti „intelectualii lui Basescu”.

 3. Iohannis si Hellvig l-au dat in git pe Petrov ? Bravo lor! Era timpul ! De aceea e turbat antikomunistul kaghebist kominternist trotkist Tismenea ? Oricum Tismenika da un ordin pe unitate impotriva presedintelui Romaniei !!!!!

 4. Foarte adevarat. Daca pana si simpatizantii si-au dat seama cine este cu adevarat klaun retard, noi ceilalti ce sa mai zicem? As zice sa facem ceva la vot, dar nici aceasta obtiune nu o mai avem……

 5. Erata; scuzati: optiune.

 6. Criticile de la Tismaneanu sunt mereu binevenite, oricarui politician, poate cu exceptia lui Petrov

 7. Din păcate nu a avut în caietul de sarcini bunul mers al acestei țări ci doar să vegheze la liniștea asasasinilor economici al termitelor corporatiste occidentale ,drept dovadă a explodat doar cînd la înfundat pe Dragnea din cauza legii offshore ,atunci a fost cea mai activă perioadă a lui

 8. nu mai spune ..vorbesti de tovarasul Tismaneanu ?! de tradatorul asta ?! mai bine Johannis cu tacerea decat Tismaneanu cu tradarea ! sobolanul asta bolsevic sapa la radacina natiei asteia !\

 9. Și cum totuși este iarăși este în top ?Oare, el nu râde de nația română cât este de naivă și zice cu ironie : ” vă meritați soarta”,dacă mă doriți atât de mult!!!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998