CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Iohannis îi acoperă pe “acoperiţi”?

1 comentariu / 2395 vizualizări / 31 ianuarie 2016

Nu îmi pot imagina că preşedintele a intrat într-o stare de complicitate cu cei care au organizat şi exploatează “câmpul tactic”. Nu este genul. El nu este nici pe departe un Traian Băsescu. Este un altfel de preşedinte. Care, chiar dacă îşi doreşte extinderea prerogativelor prezidenţiale, o face în acord cu legea fundamentală şi. în orice caz, nu în interes personal. De aceea, nu-mi pot explica prea uşor cum de a căzut în această capcană. Cum a ajuns el să garanteze că în Justiţie nu există ofiţeri acoperiţi.
Dacă stau bine să mă gândesc nici măcar Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informaţii, nu este un altfel de personaj. Şi Hellvig este la antipolul lui Traian Băsescu. Şi chiar a lui George Maior, fostul Director SRI şi actualul ambasador al României la Washington, care se visează, uneori cu voce tare, un al doilea Traian Băsescu. Şi, în aceste condiţii, cum se face, totuşi, că domnul Klaus Iohannis a făcut declaraţia pe care a făcut-o? Şi care i-a şocat, nu numai pe magistraţi, ci şi pe toţi oamenii avizaţi din societatea civilă.
Este de presupus că a avut loc o discuţie pe această temă în Consiliul Suprem de Apărare al Ţării. Şi acolo, Klaus Iohannis a întrebat care este adevărul. Din partea SRI, este logic că răspunsul să-l fi dat cel mai înalt în ierarhie. Iar cel mai înalt în ierarhie este Eduard Hellvig. Îmi este însă imposibil să presupun că Eduard Hellving l-a dezinformat, cu bună ştiinţă, pe preşedinte. Şi dacă am dreptate, atunci rezultă că, la rândul său, a fost dezinformat. De către cine? Dacă Eduard Hellvig doreşte să afle răspuns la o asemenea întrebare, îl solicită de la cel mai înalt în grad. Cel mai înalt în grad dintre subordonaţii săi este Florian Coldea. Prin urmare, Coldea l-a dezinformat pe Hellvig. Iar Hellvig l-a dezinformat pe Iohannis. Iar Iohannis a dezinformat opinia publică.
Şi aici lanţul se rupe. Pentru că generalul Florian Coldea, prim-adjunct al Directorului SRI, nu putea fi dezinformat la rândul lui. Cine să o fi făcut-o? Generalul Dumbravă? Imposibil. Pentru că fix generalul Dumbravă este cel care a stârnit muşuroiul. Atunci când a afirmat, în mod public, că Justiţia reprezintă „câmpul tactic” al SRI.
Nu ne putem afla în faţa a două adevăruri. Un adevăr susţinut răspicat de către numeroşi magistraţi, judecători şi procurori, care au semnat sau ai căror colegi au semnat angajamente cu SRI. Şi un alt adevăr susţinut tot răspicat de preşedintele Klaus Iohannis. Dacă nu există două adevăruri, există unul singur. Şi anume că domnul preşedinte Klaus Iohannis, de bună-credinţă fiind, a dezinformat opinia publică. Această situaţie nu poate rămâne aşa. Fiindcă este un om de onoare, sunt convins că va cerceta lucrurile şi va reveni cu o informaţie corectă. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Domnule SRS , stiti foarte bne ca mai tuturor politicienilor romani le tremura pe ei izmenele de frica ”binomului” , asa ca nu mai cautati alte explicatii!Nu are rost…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998