CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Iohannis îl contrazice pe Hellvig: ”A demisionat din motive personale”

12 comentarii / 2308 vizualizări / 11 iulie 2023

Președintele Klaus Iohhannis l-a contrazis azi pe fostul director al SRI, într-o declarație dată de la summitul NATO de la Vilnius, spunînd că acesta a demisionat din motive personale și nu pentru îndeplinirea obiectivelor profesionale, cum declarase Hellvig.

Întrebat, astfel, care este motivul pentru care Eduard Hellvig a demisionat de la șefia SRI, Iohannis a precizat că „din motive personale a decis să se retragă. Eu am fost foarte mulțumit de colaborarea cu dl. Hellvig, i-am spus, l-am decorat, iar în continuare vom găsi un candidat potrivit pt această poziție”, a spus președintele.

Doar că Eduard Hellvig a prezentat public un cu totul alt motiv al demisiei sale, de natură strict profesională și nu personală: ”Este momentul să constat că obiectivele profesionale pe care mi le-am propus la preluarea mandatului de director au fost îndeplinite. Prin urmare, pot să închei etapa de viaţă pe care am parcurs-o în fruntea SRI.”

De menționat că Iohannis a dezmințit și teza vehiculată în ultima vreme, potrivit căreia prim-adjunctul Răzvan Ionescu ar putea rămîne la cîrma SRI pînă după alegeri, președintele anunțînd că va face o nominalizare pentru funcția de director al SRI, „fiindcă cel mai mare serviciu nu poate să rămână fără conducere civilă”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. Eu intuiesc ca Hellvig a fost la curent cu se intimpla in caminele de batrini.E posibil ca si acesta sa fie un un motiv de a-si depune demisia.

  • Tara arde si baba se piaptana.
   „Intuitia” e semn de senilitate ce nu mai rationeaza.

   • Tot prost, tot prost!?

    • Nu-i nevoie sa te prezinti tot timpul, ca un papagal.

 2. Wow!!!… pe bune!?
  … cand am scris ca l-a dat afara, cNd am scris ca nu poti (LEGAL) sa lasi SRI-ul fara director, ce sa vezi?!… toti postacii de serviciu aveau idei (de tip wishful thinking)… iete ca a venit dom’ BBJ (aka Boeing Business Jet) sa ne anute, din strainataturi, ca pune inlocuitor si, ca de dapt, l-a dat afara pe Hellwig, fix pe modelul Coldea :)))

  • si intelegi doar ce vrei tu, pentru ca esti cretin si muist

   • Tot prost, tot prost?!

    • cum esti: un idiot.

  • Ai avut dreptate, te felicit.

 3. Chiar dacă pare aberant, merită citit articolul din Ziarul national ”S-a dat ORDINUL: ARESTAȚI-L PE COLDEA!”. Dacă Hellvig a demisionat la presiunile lui Coldea, chiar că e groasă povestea.
  Practic, Iohannis a confirmat că demisia n-a fost făcută cu acordul său.

 4. Mafia Khazara si reptilienii Rockefeller si Roschild au vrut sa declare la Vilnius inceperea celui de-al treilea razboi mondial asa cum l-au programat satanistii inainte de 1871, dar pentru ca purceaua e moarta in cotez, nu au avut curajul s-o faca.
  Iata un exemplu din realitatea de pe frontul din Satania care arata de ce nu pot declara inceperea unui razboi deja pierdut care se va incheia in scurt timp:

  Rambo de Dublin s-a ushchit din Satania

  „E un măcel, abator”

  Rhys Byrne, supranumit „Rambo”, este un tânăr energic de 28 de ani din Dublin. El a luptat pentru mai multe unități din Ucraina, inclusiv pentru brigada 59 din armata teritorială ucraineană, unde a operat o mitralieră grea. El spune că bătălia pentru recuperarea teritoriului a fost îngrozitoare:
  „Pe ‘linia zero’ este groază. Este oroare. Există pur și simplu un genocid. Este un măcel”.
  Contraofensiva ucraineană a avansat lent. Luptele provocate de contraofensiva ucraineană au fost brutale – și sângeroase – în timp ce rușii folosesc artileria în masă și câmpurile de mine pentru a apăra teritoriul cucerit în război. Armata lui Zelenski a ascuns adevărul, pentru a proteja tacticile operaționale, dar relatările de după luptă ale combatanților individuali dezvăluie natura periculoasă a luptelor de pe front.
  „Sunt oameni morți peste tot. Ruși morți. Ucraineni morți…. cea mai mare problemă cu care ne confruntăm când mergem în tranșee este să călcăm peste toate cadavrele care sunt deja acolo de la ultimii oameni care au intrat – genul acesta de lucruri te bântuie cu adevărat”, a spus Rambo din Dublin. În cele din urmă, Rhys Byrne, supranumit „Rambo”, a renunţat să mai lupte în Ucraina şi a plecat acasă. Mii de soldaţi străini luptă pentru Ucraina. Byrne a povestit pentru Sky News cum foarte mulţi soldaţi străini s-au deplasat în Ucraina, pentru a se alătura armatei lui Zelenski. Printre aceştia, mercenari veniţi din SUA şi Marea Britanie. Unitatea lui, cu 40 de membri – inclusiv ucraineni, americani și britanici – a fost dusă într-o zonă de pregătire în apropierea frontului sau „linia zero” – dar Byrne a spus că nu au avut acoperire aeriană, sau drone, iar două tancuri ucrainene s-au retras din poziția lor. În depărtare, un alt tanc s-a apropiat de ei, iar membrii unității au presupus că era prieten. Soldații spun că poate fi dificil să se facă diferența între vehiculele ucrainene și cele rusești. Dintr-o dată, acesta a tras un proiectil în mijlocul poziției lor. Cei care au supraviețuit s-au adăpostit în pădure. A fost picătura ce a umplut paharul pentru „Rambo din Dublin”, care a decis să plece acasă.’’ https://www.national.ro/stiri-externe/rambo-din-dublin-despre-masacrul-de-pe-frontul-din-ucraina-pe-linia-zero-e-pur-si-simplu-un-macel-video-798378.html

  Mascarada de la Vilnius va avea un epilog grotesc si binemeritat de Mafia Khgazara: Kolaps total !

  • cu cacareze din Satania ma-tii

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998