CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iohannis impinge guvernul in scandalul plagiatului lui Kovesi

1 comentariu / 3026 vizualizări / 3 octombrie 2016

Președintele Klaus Iohannis joacă din ce în ce mai tare: el a declarat, azi, la Timișoara, la deschiderea noului an universitar, că în chestiunea plagiatelor este foarte important să existe un verdict clar și în timp util și i-a cerut direct ministrului Educației să se ocupe de această problemă.

„În chestiunea plagiatului este foarte important să avem un verdict clar și acest verdict să se găsească în timp util”, a afirmat șeful statului la Timișoara, la deschiderea noului an universitar, care va avea loc în Aula Magna a Universității de Vest. El a subliniat că plagiatorii trebuie să dispară din politică și din mediul universitar. „Un politician dovedit ca plagiator trebuie să dispară din spațiul politic. Un cadru universitar dovedit plagiator trebuie să dispară din spațiul universitar. Dacă se dovedește că nu a fost plagiator, este necesar să se constate în timp util și foarte clar”, a adăugat Iohannis.

„Este păcat că a durat atât până această temă a devenit importantă. Acum este. Acum este și, domnule ministru Mircea Dumitru, ține de dumneavoastră și de mulți alții să clarificați această chestiune”, a arătat Iohannis, conform Agerpres, precizând că nu ajută pe nimeni ca analiza plagiatelor să dureze cât elaborarea tezei de doctorat.

„Este dăunător pentru societatea românească ca astfel de discuții să se prelungească atât de mult. Domnule ministru, nu interesează pe nimeni cum se numește comisia care analizează (…), doar să avem un răspuns simplu și într-un termen rezonabil”, a s-a adresat șeful statului ministrului Educației, Mircea Dumitru.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. A fost el in stare sa „editeze” atatea fraze, fara sa citeasca?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998