CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9745 RON UP | 1 USD = 4.7430 RON UP | 1 GBP = 5.7323 RON DOWN

Iohannis, în criza din 2010: Guvernul să mărească TVA, impozitele și să concedieze bugetari

4 comentarii / 3160 vizualizări / 13 aprilie 2023

Ce spunea actualul președinte Klaus Iohannis în mai 2010, cînd Băsescu și guvernul Boc anunțau tăieri de salarii și pensii pentru acoperirea găurii produse în bugetul de stat de criza economică mondială: guvernul ar fi putut să nu apeleze la tărirea salariilor şi pensiilor, ci să reducă numărul de bugetari, să crească TVA şi impozitul pe venit.

Întrebat cum apreciază decizia guvernanților, primarul Sibiului replica, la Realitatea TV:

„Nu se poate face nicio minune. Sigur se pot reduce salariile şi pensiile, însă ce nu s-a discutat decât foarte puţin, se pot mări anumite taxe şi impozite.Cred că n-ar fi fost nicio catastrofă să se mărească TVA-ul nu cu 10% poate cu 2-3% ar fi fost suportabil şi ar fi rezultat de aici o sumă de bani pentru măsuri de încurajare a economiei. N-ar fi fost absurd să se gândească o creştere uşoară a gradului de impozitare a venitului”.

El a subliniat că „s-ar fi putut crea un pachet de măsuri care ar fi fost suportabil, sustenabil şi care ar fi rezolvat păroblemele”, menţonând că guvernarea ar fi trebuit să decidă din luna mai a anului trecut privind reducerea numărului bugetarilor.

„Vom intra, după părerea mea, într-o spirală descendentă, prin scăderea venitului bugetarilor şi scăderea venitului pensionarilor, vom avea implicit încasări mai mici cel puţin pe venit, o cheltuială medie mai mică a cetăţeanului, vom colecta mai puţin TVA şi această spirală merge mai departe în jos”, adăuga Iohannis.

El mai spunea că e nevoie de „economisiri sau tăieri de salarii sau pensii”, dar în anumite limite, precizând că „trebuie tăiate anumite cheltuieli pe investiţii prevăzute de buget”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Dupa ce a devenit publica problema gaurii din buget, a aparut scandalul Dan Diaconescu si atacul la Biserica in privinta Pastelui.

    Aceasta gaura din buget n-are legatura cu cheltuielile militare ridicole, cu pomenile date Ucrainei de catre Romania din banii munciti ai romanilor, cu faptul ca sute de mii de ucraineni traiesc pe gratis in Romania cu cazare+masa+sanatate GRATIS si alocatii de 3700 de lei pentru plozi, cu faptul ca sute de mii de locuri de munca sunt date strainilor din Asia si Africa, in loc sa fie angajati romani.

  2. […] Sursa: inpolitics.ro […]

  3. PROGRAMUL LUI IOHANNIS PENTRU ROMANIA: EXCURSII SI CAT MAI MULTE EXCURSII PE BANII ROMANILOR! CARMEN A LUI CAT SA STEA ACASA?! VREA SI EA SA IASA IN LUME, SA ISI ETALEZE SI EA ZDRENTELE SI SA AIBA SI EA POZE PE FACEBOOK…E SI EA FEMEIE, II TREBUIE DORINTE IMPLINITE! DACA NU NE PLIMBAM ACUM PE BANII POPORULUI, ATUNCI CAND? SI DIN BANII NOSTRI!!!

  4. Cu o multa f. multa modestie presidintele țării va mai reprezenta ROMANIA în lume pe bugetul administrației prezidențiale a ROMÂNIEI la următoarea vizită în America de Sud, ministerele ,afaceriștii vor merge in America de Sud pe bugetul lor.Lua ți exemplul președintelui ROMÂNIEI.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998