CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Iohannis, in dizgratia nemtilor?

2 comentarii / 2974 vizualizări / 19 octombrie 2014

Candidatul Klaus Iohannis a beneficiat, alături de Monica Macovei, de un tratament preferențial din partea Deutsche Welle, postul german lăsînd impresia că încearcă să îi impună publicului pe cei doi în dauna celorlalți candidați. De ieri începînd, însă, ceva pare să scîrțîie pentru edilul sibian.

Concret, Deutsche Welle a decis, încă din debutul campaniei, să posteze la loc de cinste, pe propriul site, două materiale în care erau prezentate programele prezidențiale ale lui Iohannis și Macovei, cunoscuți fiind ca avînd o orientare pro-UE și nu neapărat pro-americană, cu atît mai puțin pro-moscovită. De altfel, într-unul dintre ultimele sale discursuri Băsescu chiar puncta un lucru ”pe care astazi, prin atitudine, candidatii il pun sub semnul intrebarii – consolidam parteneriatul strategic cu SUA sau nu? Este un lucru caruia trebuie sa ii raspunda toti candidatii. Sau ne reorientam spre Berlin, dupa parerea unora, sau ne facem, asa, un ghiveci in stil dambovitean, putin si cu America, putin si cu Rusia, putin si cu China si mai vedem noi ce facem? O astfel de abordare este o abordare ticaloasa care face deservicii Romaniei”.

 

Untitled

Revenind, deși plasate într-un spațiu în care titlurile de materiale se rulează de la o zi la alta, cele două programe au rămas bătute în cuie acolo timp de aproape trei săptămîni, în timp ce restul candidaților au fost complet ignorați. Cum e greu de crezut că un organ german de presă ar recurge la manevra publicității electorale mascate, rezultă clar că cei doi erau pur și simplu agreați și favorizați, ca atare, în raport cu ceilalți.
Numai că, de ieri începînd, programul politic al lui Iohannis a dispărut, în timp ce al lui Macovei rezistă eroic pe poziție.
Ceea ce ar putea însemna fie că neamțul nu mai e, brusc, agreat de DW, fie că blocarea lui de către Înalta Curte, în zilele care urmează, e privită, deja, ca o certitudine. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. BTI, de ce il urasti pe Klaus? pentru ca esti o sluga a psd-ului

  2. Mai nene, se vede de la o posta ca ai „boala ” pe johanis si pe ardeleni. Nu-i nimic vere. noi mai avem o sansa ….SA PRIVIM SPRE VIENA. DAR VOI MITICII/ O LUATI IR SPRE INSTANBUL SAU SPRE MOSCOVA/ Fii domnule impartial si nau mai baga soparle pentru ca ai devenit penibil. Nici o’previziune ‘ de a ta nu sa- adeverit. faci jocuri muradare pe bani multi avand un singur scop; enervarea cititorilor”normali”. Tu…nu prea esti cu toate tiglele pe casa.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998