CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iohannis livreaza motivul oficial de suspendare. Dar cine sa-l asculte?

15 comentarii / 5535 vizualizări / 4 martie 2021

”Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”.

Anunțul de mai sus al președintelui României survine deciziei judecătorilor de la Tribunalul București de respingere definitivă a cererii DIICOT de redeschidere a dosarului 10 august.

Prin poziția exprimată, Klaus Iohannis a oferit motivul clar și de necontestat al declanșării procedurii de suspendare din funcție, întrucît el comite un abuz similar – de fapt chiar mai grav – celui care a declanșat prima operațiune de suspendare din funcție a unui președinte de după revoluție.

În 1994, președintele Ion Iliescu a intrat în procedura suspendării după ce parlamentarii opoziţiei de atunci – PNȚCD-ul lui Corneliu Coposu, PSDR, UDMR, PAC, Pl’93 șamd – au invocat încălcarea gravă de către acesta a Constituţiei, atunci când a declarat, în aprilie, la Satu Mare, că deciziile judecătoreşti definitive şi irevocabile de recunoaştere a dreptului de proprietate asupra imobilelor naţionalizate nu au temei legal şi ca atare nu ar trebui executate.

„Vrem să arătăm că preşedintele României nu este mai presus de lege”, declara pe atunci Ion Diaconescu, prim-vicepreședinte al PNȚCD.
Confruntat cu suspendarea, Ion Iliescu nu a dat înapoi, dimpotrivă, considerînd că trebuie protejați cetățenii chiriași din casele naționalizate, fie și în pofida deciziilor judecătorești definitive.

La fel cum, azi, Iohannis consideră că cetățenii trebuie să primească satisfacția pedepsirii unor vinovați pe care justiția nu a fost în măsură să îi găsească.

Curtea Constituțională a admis în 1994 că președintele a încălcat Constituția, deși nu grav, o formulă acoperitoare folosită și în cazul lui Traian Băsescu.
Suspendarea a mers în parlament, unde opoziția nu a avut voturile necesare demiterii lui Iliescu.
Demersul a eșuat, dar el a reușit să întărească opoziția de atunci, după cum remarca chiar și un raport al CIA din iulie 1994, declasificat acum cîțiva ani (vezi facsimil).

 

Lucrurile par mai grave în acest moment, cu declarația lui Klaus Iohannis, care cere găsirea unei soluții – fără a sugera care – pentru răsturnarea unei decizii, bune sau proaste, nu comentăm, aparținînd Justiției independente.

În plus, actul președintelui vine după cel similar al prim-ministrului Florin Cîțu, care declara ieri pentru G4Media.ro:

”Eu aseară am avut o discuție cu ministrul Justiției. Astăzi avem ședință de guvern, să vedem cam cu ce soluții vine. Cum vom avea soluții, voi ieși cu ele public, dar trebuie cât mai rapid. Vă dați seama că sunt dezamăgit, dar nu ne vom opri să încercăm să vedem cum găsim soluții ca vinovații să plătească. Nu ne vom opri. Asta vom face. Am discutat ieri cu ministrul Justiției și vom merge înainte. Să vedem, mai sunt căi. Cu siguranță, în continuare încercăm să rezolvăm problema”, a spus Cîțu.

Ce ”căi”, ce ”soluții” ar mai fi după o decizie DEFINITIVĂ a Justiției, s-ar pune întrebarea?
Răspunsul nu ar trebui să fie o problemă pentru regimul condus de un președinte care a refuzat să accepte un alt verdict definitiv al Justiției, în cazul caselor sale, și a făcut, fie și fără succes, contestație în anulare.

Una peste alta, felul cum s-au poziționat guvernul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis față de o decizie definitivă a Justiției motivează perfect o moțiune de cenzură dar, mai ales, o operațiune de suspendare a președintelui, chiar și fără mari șanse de reușită, pentru că opoziția are datoria măcar să marcheze gravele abuzuri care se comit la vîrful statului.

Cînd opoziția e condusă de lideri precum Marcel Ciolacu, însă, la ce să te aștepți mai mult de o tăcere sforăitoare? (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

15 Comentarii

 1. Ciolanu e căcat pe el de frica dosarului. La fel și ciuma rosie.

 2. Daca nu ar exista curajul fantastic, aproape ireal al unor JUDECATOARE care denunta abuzurile asupra justitiei comise de Boul Oligofren cu toata ceata lui penelepre si useraiosi si de toata agentura sorosista din Romania, ne-ar lua Dracu.
  De la Ciocalu sa nu aveti asteptari. El executa cuminte ordinele date de Internationala Socialista din Europa a pedofilului Timmermans.( Nicio deosebire intre subumanii astia socialisti si subumanii popolari ai Merkelitei ).
  Ciocalu mai miauna din cind in cind, atunci cind il pune Sereimea lui Hering, doar ca sa nu bata la ochi ca e Securete si sa nu se zica ca, „opozitia Psd nu face nimic”.
  Poporul are o putere fantastica pe care INCA nu stie s-o foloseasca. Din comoditate lasitate, frica, prostie, nepricepere, poporul STA in casa in loc sa iasa afara sa dea de pamint cu toata cloaca asta de subumani tradatori care isi bat joc nu numai de justitie ba chiar de viata tuturor.

 3. […] livrează motivul oficial de suspendare. Dar cine să-l asculte?” scrie jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob pentru Inpolitics.ro, după ce Președintele i-a cerut socoteală ministrului Justiției pentru clasarea dosarului care […]

 4. Daca il intrebati pe Ciolacu, va spune ca nu e oportun in pandemie sa-l suspende pe klaun. Asta este independenta justitiei visata de ciuma galbena si schiorul sef: incalecarea ei , de fapt, sa dea sentinte asa cum vor ei. V-ati luminat? Voi aia 66%?

 5. Pe mine nu mă mai mira nimic…
  Romania a încetat să mai fie stat de drept…
  A devenit stat de drepti.

 6. KWJ își permite absolut orice deoarece știe bine că toate instrumentele de putere ale UE & USA
  sunt de partea SA (motivele ne sunt cunoscute), pe de o parte, iar pe de altă parte, știe bine că
  românii nu vor avea puterea să-și asume explicit și hotărât o poziție demnă, peste reacțiile nega-
  tive din partea „Partenerilor” (cum fac de ex. ungurii, sau polonii etc.).
  Nu e greu, la noi, ca un gest normal de demnitate națională să fie deturnat și amplificat la dimen-
  siuni apocaliptice de genul: „ne scoate din Europa”, ne aruncă „în brațele Rușilor”, „pierdem ‘jde
  miliarde”, din care tot românul va pricepe, cu groază, că „ni se taie porția de sparanghel”…
  Totodată, ar (re)începe și tristul spectacol al „înfierării” acțiunii de suspendare, tocmai prin „aleșii
  noștri” în înaltele Foruri Europene, nelipsind expresii din gama „lovitură de stat”, sau explicații
  savante, cum că „neamțul kwj” vrea să civilizeze „proștii”, iar aceștia se opun cu îndârjire…

  Aici suntem; calea de ieșire nu este alta decât lupta, iar primul pas ar fi suspendarea kwj-ului.
  Numai că, „episodul Dragnia”, a arătat limpede că poporul nu agreează calea demnității, prefe-
  rând calea milogelii, „în genunchi și cu mâna întinsă”.
  …Mai e mult, până departe…

 7. Economia reală începe să se crape de tot. Deprecierea leului față de euro înseamnă inflație pe coșul de bază, austeritatea cîțuliană înseamnă deflație cloace și mășâni. Scade accelerat consumul, se duce creditarea, după austeritate vine prăbușire economică, sărăcie cu steluțe, toate decontate de guvernul SRI. :))))))))))))))
  Să-l țină pe prost nesuspendat până în fundul prăpastiei! :))))))))))))))))))))))))

  • Esti prost Parpanghele. Abia acum economia incepe sa-si revina, boulene.

   • Asta aștept și eu, să-și revină să vă las în curul gol de securiști prostovani ce sunteți!!! :))))))))))))))))))))))))))))

    • Hai mars de ia prelata de pe Logan ca se anunta vreme buna

     • Hahaha, sugi acadeaua, săracule!!!!!!!!! :))))))))))) Ți-am estimat în martie 2020 deficit de peste 10% în 2020. Întocmai ca-n realitate. PROSTOVANEEEEE!!!

 8. Daca adunam toate cufurelile pe Constiturtie a actualului pres-e-dinte, ar trebui nu doar sa-l suspendam, ar tebui sa-l executam fara nici cea mai mica pierdere de timp cu „justitia” !

 9. Uitați-vă la securiști cât sunt de prostovani. Au ascuns dezastrul din 2020 cu deficitul istoric, nemaiîntâlnit vreodată în Românica, cu investiții făcute de stat în furturile Securității.
  2021 vine cu obligația de a scădea deficitul pe fondul scăderii economice.
  Când spune prostovanul Securității că economia își revine, recte Cuie Mîțu, vă trimite după fentă, să vă asumați un comportament economic iresponsabil. :)))))))))))))))))))))))))

  Escrocul imobiliar Klaus Werner Iohannis trebuie să+și termine mandatul odată cu SRI. :)))))))))))))))))))

 10. & Rafila zice şi că „se cocoaţă” iarăşi securiştii pe funcţii, şi creşte COVID-ul, ?

 11. & Dacă vaccinarea este şi ca o „declaraţie de malnutriţie” cu comuniştii, testele PCR pozitive arătând şi deficienţe ale imunităţii, societatea capitalistă fiind una a indivizilor harnici, eficienţi, în care monopoluri ale unor „jucători ai economiei de piaţă”, abuzuri de poziţii dominante în piaţa liberă concurenţială , atitudini de totalitarism în piaţa liberă a economiei de piaţă sunt sancţionate şi de Consiliul Concurenţei, deci societatea capitalistă fiind o societate în care malnutriţia nu este acceptată, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998