CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iohannis, martelat in presa europeana: Ajuta extrema dreapta si pericliteaza banii europeni

6 comentarii / 2962 vizualizări / 15 decembrie 2021

Klaus Iohannis este criticat dur de publicația germană Politico exact în ziua participării, la Bruxelles, la Summitul Parteneriatului Estic şi la Consiliul European, analiștii apreciind că acesta a cam încheiat-o cu tema anticorupției după aducerea la putere a guvernului PSD-PNL. Manevra președintelui, care a trădat electoratul liberal, scrie Politico, nu va face decît să promoveze extrema dreaptă și să blocheze fondurile europene.

Președintele României, Klaus Iohannis, și-a construit o reputație internațională strălucitoare ca un campion al democrației, dar strălucirea se stinge acasă, unde criticii îl acuză că a instalat un guvern pe care îl consideră un teren propice pentru corupție și nepotism, scrie Politico.

Deziluzia față de noul guvern, care a preluat mandatul luna trecută, ar putea avea consecințe grave, avertizează analiștii. Riscă să alimenteze neîncrederea în autoritatea politică, un factor cheie al ratei scăzute de vaccinare anti-Covid din România. Ar putea stimula extrema dreaptă, sceptică față de vaccinare, care a crescut în forță în ultimii ani. Iar pasul înapoi al statului de drept ar putea pune în pericol accesul la fondurile UE.

În timp ce noua coaliție a fost convenită între cele două partide, oameni din interiorul acestora spun că Iohannis a jucat un rol esențial în realizarea ei, încercând să pună capăt lunilor de criză politică și paralizie.

Acest lucru a stârnit furie în rândul multor susținători anteriori ai președintelui, un fost primar al orașului Sibiu, care a câștigat un prim mandat de șef al statului în 2014 pe o platformă de combatere a corupției și de întărire a independenței justiției, și a câștigat cu ușurință al doilea mandat în 2019.

ONG-urile locale și internaționale și intelectualii de seamă au etichetat noua coaliție drept „cea mai nerușinată trădare a unui vot popular după 1990”, când dominația comunistă a luat sfârșit, mai scrie Politico. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Pai acum kwina mers pe cartea șepcuței primite la Washington…
  Astfel și-a asigurat întreg mandatul…

  • Sapta este data de stapan slugii, spoaca este doar insemnul amewrican ca Iohannis nu este un om inteligent, nici politician ,adica este nimeni.

 2. Felicitari inpolitics pentru titlul acestui articol, martelat, adica castrat, Iohannis este castrat atat in occident cat si-n Romania, dar in primul rand de Dumnezeu, individul este un mare rebut uman

 3. Dacă l-ai votat pentru primul mandat, o să faci tot ce poți că să justifici că ai fost deștept. Nu te uiți ce a făcut.

  A trebuit să vină soluția aceasta ineptă și imorală ca lumea să își dea seama că Iohannis e împăratul gol, ca să ne amintim cât e de arogant.

  Dăncilă era o lumină pe lângă el. Iohannis și Cîțu au făcut de trei ori mai multe greșeli. (Detalii la min 13.35)

  Iohannis arată bine, își pune ochelarii de soare, e cât Casa Republicii, pe post de dulap ar funcționa senzațional.

  Noi am votat un dulap săsesc, țeapăn, în care am îngrămădit toate speranțele noastre. Și uităm că e omul care își aruncă paltonul pe capotă: fraierilor, sunt Ludovic al XIV-lea! Spotmedia

 4. […] Bogdan IacobSursa: inpolitics.ro […]

 5. Politico e Soros, băeți de stînga. Au mulți idioți acolo. Dacă Iohannis nu venea cu PSD la guvernare, trebuia să facă anticipate. Nu a avut de ales. Idioții știu asta și scriu ca să se afle-n treabă.Iar voi preluaț din Politico să vă aflați în treabă

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998