CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9633 RON DOWN | 1 USD = 4.6099 RON DOWN | 1 GBP = 5.7790 RON DOWN

Iohannis, mortii de la Bals si motivul pentru care Kohl a refuzat Romania

9 comentarii / 4667 vizualizări / 3 februarie 2021

Aparent, e greu de întrevăzut o legătură între fostul cancelar german Helmut Kohl, președintele Iohannis și tragedia de la Balș. Și totuși, un fir s-ar putea găsi, grație unei dezvăluiri uluitoare făcute de unificatorul Germaniilor fostului președinte Emil Constantinescu. Un fir care spune foarte multe despre atitudinea actualului președinte Klaus Iohannis, cel care s-a refăcut la schi după suferința provocată de morții de la Balș.

Într-un interviu de acum un deceniu acordat ziarului ”Adevărul”, Emil Constantinescu relatează, astfel, o discuție pe care a avut-o cu Helmut Kohl în mandatul său la Cotroceni:

”E vorba de o întâlnire personală, pe care am avut-o în momentul în care România intrase într-un blocaj total, era un dezastru. Se speculase pe lira sterlină… Probleme! Chirac m-a învăţat să mă duc la Kohl. Am fost să-mi iau un premiu la Paris, de la Academia Franceză. Atunci, Chirac m-a invitat la o discuţie fără ambasador şi fără translator la Élysée de vreo oră şi jumătate. Mi-a zis Jacques: „Hai să ne spunem pe nume, să discutăm, să construim ceva împreună”. El mi-a arătat pe biroul lui telefonul la care vorbeşte cu Clinton, pentru că noi credeam că sunt speculaţii. El avea acest telefon direct, mai ales că vorbeşte şi cu accent american. Mi-a zis: „Uite, îi dau telefon lui Kohl, dar el vorbeşte doar germana. Şi atunci trebuie să previi, ca să-şi aranjeze şi el o translatoare”. Într-adevăr, am aranjat, Kohl m-a primit” spune Constantinescu.

Și mai povestește că l-a întrebat pe Kohl ”Ce aţi face în locul meu, dacă aţi fi acum Emil Constantinescu?”.

”El a stat puţin, s-a gândit şi a zis: „Aş cere ajutorul unui prieten”. „Păi de asta sunt aici.” S-a emoţionat şi mi-a spus: „Am să fiu sincer şi să-ţi spun că eu m-am hotărât să nu vin niciodată în România. Pe timpul lui Ceauşescu, am avut două experienţe în România: eram în negocierea germanilor contra bani. În vizita pe care am făcut-o, am fost condus pe un drum de munte şi, când mergeam pe şosea, la ieşirea din Bucureşti, noi mergeam cu maşinile de protecţie. Atunci a venit din sens opus cineva, l-au lovit şi l-au aruncat şi au continuat drumul. Eu am văzut şi am întrebat: «E un accident, nu ne oprim?» Ei au zis că nu.

O ţară în care moartea unui om nu contează nu este o ţară cu care eu aş putea să construiesc o relaţie”.

Se dedică acest articol președintelui Klaus Iohannis și empatiei de care a dat dovadă la schi, a doua zi după tragedia care a curmat până acum 11 vieți omenești.
Spre norocul lui, Angela Merkel pare mai puțin sensibilă sufletește decît fostul mare cancelar german. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Sasul nu a avut remușcări când a luat bani de pe copiii aia!( Apropo acum ca beutorii de pișat controlează comisia Sie, o sa aflam ceva despre destinul copiilor?) De ce ar avea acum?

 2. Kohl vorbea despre România Securității, o țară care și-a anihilat intelectualitate pentru a fi condusă de ciobănetul retard, dar criminal.

 3. Milica vorbeste in numele lui Kohl acum cind nu mai poate fi verificat. De ce nu a facut-o cind neamtul traia?A publicat memorii peste memorii! Neam prost si ingimfat, Penibilul Romaniei…

  • Nu-i vina ta că mă-ta s-a futut.

   • Pe tine te-a facut ma-ta un rahat sekurist linga gard:troll ordinar. Puti ca dracu !

    • Pe tine te-a făcut mă-ta un securist prostovan criminal. Nu mai contează că s-a futut cu tot satul.

 4. NU VA INGRIJORATI, GABI BALTAG E BINE – Exclusiv. Mesajul judecatoarei CSM Gabriela Baltag: „Am fost confirmata pozitiv impreuna cu sotul meu. Am fost internati initial la ‘Matei Bals’, unde am beneficiat de tot devotamentul si profesionalismul corpului medical. Am trait evenimentul incendiului din 29 ianuarie, intrucat am fost spitalizati in Pavilionul V… Am fost transferati la alt spital. Ne acorda ingrijiri medicale la fel de profesionist”
  O fi vreo legatura? Va mai amimntiti ca dna Baltag l-a infruntat pe klaun in plenul CSM…..

 5. lipsa noastra de compasiune fata de animale,in primul rand,legea lui ionut facuta pe genunchi,lipsa de empatie fata de cei care nu se pot apara singuri,statul militienesc,50 de ani de comunism ..asta este cultura romanului,nu generalizez ,80% din populatie din pacate…politicienii no comment

 6. kwi este UNIC ..
  nu seamănă cu cineva…el este el însuși …
  Oriunde se afla….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998