CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iohannis ne-a linistit: prizele din spitale, reparate cu fonduri europene dupa reforma sanitara

2 comentarii / 3271 vizualizări / 18 noiembrie 2020

La spitalul județean din Piatra Neamț s-a produs un incendiu cu urmări dramatice, din cauza unei prize supraîncărcate. La Cotroceni au fost chemați azi de urgență reprezentanți ai Guvernului, experți, medici și ingineri medicali, pentru a găsi cele mai bune soluții de rezolvare a problemelor existente.

Iată concluziile și măsurile anunțate azi de președinte pentru ca prizele din spitale să nu mai ia foc:

– În cadrul acestei întâlniri, specialiștii au prezentat o evaluare națională a infrastructurii rețelelor de gaze în secțiile ATI din spitalele publice (?!!).

-Este necesară modernizarea sistemelor de gaze medicinale, în special oxigen, și a rețelelor electrice. Aici am găsit împreună soluția pregătirii unui program de finanțare bine pus la punct, folosindu-ne de fondurile europene.

– Un rol important îl are resursa umană și când spun aceasta mă gândesc la inginerii medicali, care trebuie valorificați și implicați mai mult.

-Se impune regândirea instrumentelor legislative și financiare care să permită o susținere a sistemului de service și mentenanță a tehnicii spitalicești.

– Aceste aspecte vor fi incluse în pachetul de legi privind reforma din sănătate, aflat în plin proces de elaborare la Ministerul Sănătății.

Ne-am liniștit după ieșirea președintelui: după evaluarea națională a rețelelor electrice, prizele din spitale vor fi reparate de ingineri medicali, cu fonduri europene și pe baza viitoarei legislații de reformă sanitară, aflată în proces de elaborare. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Pe mine să mă scuzați, citatele sună a cârnat securist militar.
    Ah, tot firmele acoperite ale SRI vor asigura „susținerea sistemului de service și mentenanța tehnicii spitalicești”.
    Inginerii medicali ar putea parazita și ei prin spitale, dar pentru prize ar fi nevoie de electricieni.

  2. Profesorasul de fizica(!!!) a gasit in sfarsit cauza nenorocirii. Numai ca toate actiunile sunt la viitor. O sa facem, o sa dregem….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998