CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iohannis, pazit ca sfintele moaste: SPP si-a cumparat avioane fara pilot

3 comentarii / 3997 vizualizări / 24 martie 2021

Serviciul de Protecție și Pază (SPP) a lămurit spectaculoasa creștere de alocări de la buget, de peste 50% față de anul precedent: el a achiziționat patru aeronave fără pilot de la firma poloneză Polskie Zaklady Lotnicze, parte a grupului american Lockheed Martin. Valoarea contractului se ridică la 12,25 milioane de lei (fără TVA) relatează siteul umbrela-strategica.ro.

Decizia de atribuire a fost publicată în Jurnalul european pentru achiziții publice (Tenders Electronic Daily). Contractul prevede furnizarea unui număr de patru aeronave fără pilot: un sistem UAS cu 2 aeronave fără pilot cu aripă fixă și decolare-aterizare pe verticală și un sistem UAS de 2 aeronave fără pilot cu aripă rotativă. Achiziția a fost finanțată parțial cu fonduri europene prin intermediul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa prioritară 5, Obiectivul specific 5.2. – „Creșterea nivelului de pregătire pentru o reacție rapidă și eficientă la dezastre a echipajelor de intervenție” și “Sistem integrat pentru intervenția la urgențe, dezastre și crize”.

Totodată, SPP a achiziționat și un punct mobil autonom de comandă pentru operarea aeronavelor fără pilot de la Deltamed, o companie cu sediul în Cluj-Napoca, specializată în furnizarea de echipamente pentru domeniul medicinei de urgență. Valoarea acestui contract este de 613.000 de lei. Indago 3 este un sistem aerian fără pilot cu aripă rotativă (UAS) cu decolare-aterizare pe verticală care este conceput pentru misiuni de colectare informații, supraveghere, și recunoaștere (ISR), având o semnătură acustică redusă, dimensiuni mici și poate fi echipat cu o varietate de camere video de înaltă rezoluție, inclusiv în infraroșu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. bai sepepulelor, paziti-l ca pe sfintele moaste.

  TOT IN FATA CALAULUI AJUNGE.
  Si el si putoarea de nevasta-sa. Si Petrov Scarbeshescu.

  NU EXISTA ALTA SENTINTA PENTRU NISTE TRADATORI SI CRIMINALI IN SERIE !!!

 2. dronă STALKER xe,
  aia au cumparat.ne intrebam de unde o lanseaza si asupra cui….drona pretoriana,dap.

 3. Dar daca una dintre drone va face ca avioanele alea din 11 septembrie 2001 ???

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998